Seizoen 78/79: Team van de maand

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on whatsapp
Share on email

In het seizoen 78/79  is het eerste jeugdteam in april het team van de maand. In de voorjaarscompetitie van 1979 werd dit team kampioen Landelijk B. Een grote verrassing na de slechts competitiestart van het team. Het team bestond uit Marcel Vrakking (75%), Nicky Baba (75%) en Edwin Luyben (38%). Joop was de coach van het team. Hieronder lees je de profielschets van het team zoals dat in het clubblad van maart/april 1979 is gepubliceerd.

Marcel Vrakking: Een speler met een zeer originele stijl: hij maakt bij elke slag zoveel mogelijk bewegingen en raakt de bal dan ook op een uitzonderlijke manier; en met succes!

Nicky Baba: Fanatiek aanhanger van de spelstijl ‘ passief aanvallen’. Staat het liefst 5-meter achter de tafel om daar de ballen te pakken en heeft dan meestal een tekort aan ruimte. Heeft desondanks al vele tegenstanders ‘gek’ gemaakt.

Edwin Luyben: Ons mini-‘loop’-orgeltje, door ieder op handen gedragen omdat hij z.g.a. niets weegt. Kan onmogelijk zijn mond houden. Is niet zo klein als hij eruit ziet; nog kleiner! Maar hij groeit, ook in zijn spel.

Joop Kok: Coach en chauffeur van dit team. Bericht en beroemd om zijn goede coachwerk. Staat als enigste op dezelfde lijn als Wil Scheel. Met zijn Gele roestbak (roest reeds in de folder) kart hij met de jongens het hele land door. Komt vaak te laat, dat in tegenstelling tot de “Rode Pijl”.