September 1981: Profielschets Jan van Asch

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on whatsapp
Share on email

Begin jaren 80 stond er steevast een profielschets van één van de SHOT-ters in het clubblad. In de editie van september 1981 vinden een profielschets van Jan van Asch. Een terugblik op hoe Jan 30 jaar geleden tegen SHOT en tafeltennis aankeek.

Naam: Jan van Asch

Geboortedatum: 25-01-1935

Waarom gaan TT: Met voetballen werd ik steeds tegen mijn hielen geschopt, zodat ik elke maandag mank liep en daarom ben ik aanvankelijk gaan tafeltennissen. Na een lange onderbreking ben ik opnieuw gaan tafeltennissen toen ik bij het 25-jarig jubileum hernieuwd kennis maakte met SHOT.

Speltype: eerst alleen aanvallen, na een jaar of 10 krom verdedigen.

Trainingsijver: 1x per week TT-ambities: doorgaan met tafeltennissen met mijn honderste

Beste prestatie: jeugdkampioen van het district Utrecht

Slechtse prestatie: dubbel verliezen op de AK’81

Werk: banketbakker (in hart en nieren)

Toekomstplannen: lang, gezond en gelukkig leven

Beste eigenschap: klaarstaan voor een ander, doen wat ik beloof, vrolijk van aard

Slechtste eigenschap: te impulsief

Favoriete drank: pils

Leukste TT-gebeurtenis: zo ziek als een hond kampioen van Baarn worden door van Ben van Haarlem te winnen.

Diepzinnige uitspraak: Ik ben blij dat ik bij SHOT met een hoop jonge mensen kan optrekken.