SHOT krijgt te weinig in Hilversum

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on whatsapp
Share on email

{score zij 7 wij 3}In de laatste wedstrijd van de 1e competitiehelft moest het 1e op bezoek bij Hilversum, de koploper in de Hoofdklasse. Ondanks fanatieke aanmoedigingen van de fanclub van Martin, bleeft SHOT steken op een 7-3 nederlaag. En daarmee kreeg SHOT te weinig.

Voorafgaand aan het duel stond SHOT op de 5e plaats, één punt achter nummer 4 TTVN en drie punten achter SVO. Het onderlingen treffen tussen deze twee clubs eindigde maandag in een 6-4 overwinning van SVO. De missie voor SHOT was dan ook om punten te sprokkelen tegen kampioenskandidaat Hilversum om het gat niet groter te laten worden.

SHOT begon goed aan de wedstrijd: Henri versloeg Erwin von Hebel en René speelde een goede partij tegen Danny Mol die beslist moest worden in een vijfde game. Een cruciale partij, wordt het 1-1 of 0-2? Helaas voor SHOT wist René geen gaatje te slaan in de vijfde game en op het eind pakte Danny de partij met 2 scherpe services. Martin nam het daarna op tegen routinier Andre Louwen. Martin kreeg deze wedstrijd steun uit onverwachte hoek. Een groep studenten was naar Hilversum gereisd om docent Martin aan te moedigen, compleet uitgerust met spandoek met wiskundige aanmoedigingen. Dat mocht helaas niet baten, want Martin kreeg totaal geen vat op het spel van Louwen en ging met 3-0 ten onder.

Hilversum liep uit naar een 3-1 voorsprong maar via overwinningen van Henri op Danny Mol en van Martin op Erwin von Hebel werd de stand gelijk getrokken. René speelde een sterke partij tegen Louwen, maar de routine van Louwen gaf de doorslag. Ondanks de 4-3 achterstond bleef de stemming bij de SHOT-ters positief. Nog één, misschien twee puntjes in de laatste enkelpartijen, zouden een goede uitslag op het scorebord brengen. Helaas bleek dit ijdele hoop. De laatste 3 partijen gingen alledrie naar Hilversum waardoor 7-3 als eindstand op het bord stond.

Gezien de krachtsverhoudingen was de 7-3 uitslag geflatteerd. Er had zeker (één, misschien zelfs twee punten) meer in gezeten voor SHOT. Halverwege de competitie staat SHOT op de vijfde plaats. Als dat aan het eind nog zo is, betekent dit degradatie naar de 1e Klasse. Zo ver is het nog lang niet. De strijd tegen degradatie zal uitgevochten moeten worden met TTVN dat nu 2 punten boven SHOT staat. SVO heeft 6 punten meer en dat is in deze poule een ruime voorsprong te noemen. Het zal een moeilijke strijd worden, maar ten opzichte van de 1e helft is er genoeg ruimte voor verbetering en dus is er nog volop perspectief!