SHOT sleept gelijkspel uit het vuur tegen SVE

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on whatsapp
Share on email

{score zij 5 wij 5}SHOT 1 trok zaterdag naar Utrecht voor de belangrijke inhaalwedstrijd tegen SVE. Waar de heenwedstrijd met 7-3 verloren ging, wisten de SHOT-ters dat ze deze keer een beduidend beter resultaat moesten neerzetten om de kansen op handhaving in stand te houden. Degradatie leek heel dichtbij bij een 5-2 achterstand. De mannen richtten zich echter nog een keer op en wisten alsnog een 5-5 gelijkspel uit het vuur te slepen.

SHOT kwam slecht uit de startblokken. Henri en René moesten nog wat wennen aan de snelle zaal en de gladde vloer en legden het af tegen Jan Bruins en Bernie Roelofs. Het eerste punt van SHOT kwam op naam van Martin, die weinig moeite met Edward Hulst.

Het dubbel bleek eens te meer een cruciale partij. SHOT koos ervoor om met Martin en Henri aan te treden en dat pakte wonderwel goed uit. Met gedegen en slim spel ging het dubbel in vier games naar SHOT.

De tweede serie enkelspelen verliep erg slecht voor SHOT. Henri had net als in Soest veel moeite met het spel van Bernie en verloor zijn tweede partij. Waar vervolgens gehoopt werd op een overwinning van Martin op Jan, wist Jan met zijn sluwe spel Martin tot wanhoop te brengen en de 4-2 tussenstand op het scorebord te zetten. René nam vervolgens een snelle 2-0 voorsprong tegen Edward, maar wist dit niet om te zetten in partijwinst: Edward sleepte de vijfde game met 11-9 naar zich toe.

Met een 5-2 tussenstand zag het slecht uit voor SHOT, een nederlaag en daarmee in feite de zogenaamde ‘vorentscheidung’ was dichtbij. In zijn partij tegen Bernie leek Martin vervolgens het 3e punt binnen te halen. Daar zal iedereen aan gedacht hebben bij een 2-0 9-4 voorsprong voor Martin. Maar wie gaf Martin een paar minuten later nog kansen toen Bernie in de vijfde op 10-8 twee matchpoints had op eigen service? De reflex waarmee Martin het 2e matchpoint weggewerkte was ongelooflijk, maar ook het blok en de reflex waarmee Martin zijn 1e matchpoint verzilverde zal niet snel meer ge-evenaard worden.

In partij 9 won Henri vervolgens van Edward zodat René in de laatste partij tegen Jan het gelijkspel mocht proberen binnen te halen. René pakte een 2-0 voorsprong, toch werd het weer een vijfde game. Jan nam daarin een 6-3 voorsprong maar de time-out van René pakte zeer goed uit en met 11-7 trok René de verdiende overwinning naar zich toe.

Met nog één wedstrijd te gaan staat SHOT 1 punt achter op TTVN. Doordat het onderlinge resultaat in het voordeel van TTVN is, zal SHOT twee punten meer moeten maken. TTVN neemt het dinsdag op tegen SVO, waar SHOT vrijdag kampioen Hilversum zal ontvangen. De opgave voor SHOT is zeker lastig, maar niet onmogelijk.