Aftellen naar de Menereis Open Soester: voorbeschouwing jeugdtoernooi

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on whatsapp
Share on email

Traditiegetrouw staat in het eerste weekend van januari de Menereis Open Soester op het programma bij SHOT. Net als voorgaande jaren zal op zaterdag de jeugd in actie komen en op zondag de senioren. Met nog vier dagen te gaan, blikken we vast vooruit op het jeugdtoernooi.

Het jeugdtoernooi kent dit jaar weer een mooi aantal deelnemers. 59 jeugdige spelers zullen zaterdag hun opwachting maken aan de Di Lassostraat in Soest. Natuurlijk is SHOT als organiserende vereniging ruim vertegenwoordigd met 14 deelnemers. Daarnaast vaardigen ook Almeerspin, TTVN en AMVJ een grote groep jeugdspelers af.

Wilfred Schipper is de winnaar van de editie van 2011 en hij zal zaterdag zijn titel verdedigen. Wilfred speelt 1e Divisie Oost en heeft afgelopen competitie slechts één partij verloren. Grootste concurrent van Wilfred zal SHOT-ter Dennis South zijn, die afgelopen competitie voor SVE in de 3e Divisie uitkwam en vorig jaar het seniorentoernooi van de Menereis Open Soester won. Daarnaast gelden Michiel van Amersfoort en Nordin Gelderloos als outsiders voor de titel.

Zoals altijd is het Menereis Open Soester een toernooi voor spelers van alle niveaus. Naast de landelijke spelers en de spelers die al een aantal jaren competitie ervaring hebben, zullen ook verschillende spelers deelnemen die afgelopen competitie net begonnen zijn met tafeltennis in competitieverband. Zij komen vaak uit in de 6e klasse of de Startersklasse. Ook voor hen biedt het toernooi weer een mooie gelegenheid om zichzelf te verbeteren en de strijd aan te gaan met leeftijdgenootjes.

Alle spelers zullen bij aanvang van het toernooi een shirt krijgen van het toernooi. Ieder jaar heeft het shirt een andere kleur. Welke dat dit jaar zal zijn, blijft natuurlijk nog even geheim. Net als andere jaren zullen tijdens het toernooi ook weer volop foto’s gemaakt worden en zal ook gefilmd worden. Nieuw dit jaar is dat we ook via Twitter (@ttvshot en #MOS2012) updates van het toernooi zullen gaan verzorgen, zodat iedereen mee kan leven met het toernooi.

De komende dagen zullen de laatste voorbereidingen worden getroffen voor wederom een leuk en sportief toernooi. Wij kijken er in ieder geval naar uit!