Aftellen naar de Menereis Open Soester: voorbeschouwing seniorentoernooi

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on whatsapp
Share on email

Na het jeugdtoernooi op zaterdag volgt zondag het seniorentoernooi. Net als voorgaande jaren was het maximum aantal deelnemers snel bereikt. Met nog twee dagen te gaan, hoog tijd om vooruit te blikken naar het seniorentoernooi dat dit jaar een ijzersterke bezetting kent.

Waar het seniorentoernooi vorig jaar een klein dipje kende wat betreft sterkte, is het Menereis Open Soester dit jaar sterker dan ooit. Vier eredivisiespelers zullen acte de presence geven. Topfavoriet is Daan Sliepen, nummer 2 op de nationale ranglijst en kopman van Westa (landskampioen 2010/2011). Teamgenoot Cosmin Stan is ook van partij. De andere twee eredivisie spelers komen uit de eigen jeugdopleiding van SHOT: Pepijn Leppers en Gamal de Groot.

Dat deze eredivisiespelers tot de favorieten behoren, moge duidelijk zijn. Makkelijk zullen ze het echter niet krijgen. Concurrentie is onder meer te verwachten van de spelers van Hilversum 1 en Westa 2. Beide teams werden in het najaar (ruim) kampioen en zullen in het voorjaar in de 1e divisie uitkomen. De eerste seniorenklasse (21 spelers) kent daarnaast nog een groot landelijke spelers zodat hier mooie en spannende partijen te verwachten zijn.

Zoals altijd is het Menereis Open Soester een toernooi voor spelers van alle niveaus. De 84 deelnemers zijn verdeeld in een viertal klassen van 21 spelers. Iedereen zal dus op zijn of haar eigen niveau gelijkwaardige spelers treffen waartegen een sportieve strijd gestreden kan worden.

Als organiserende vereniging is SHOT natuurlijk sterk vertegenwoordigd. In totaal spelen 15 SHOT-ters mee. Dat er een brede interesse is, blijkt wel uit het feit dat in totaal spelers van 25 verschillende verenigingen deelnemen aan dit toernooi. Waar de Afdeling Midden sterk vertegenwoordigd, zijn ook de andere afdelingen goed vertegenwoordigd. Kortom, een ideale gelegenheid om je voor te bereiden op de voorjaarscompetitie, te spelen tegen (oude) bekenden en weer nieuwe spelers te ontmoeten.

De komende dagen worden de laatste voorbereidingen getroffen door de organisatie. Wij kijken in ieder geval met veel enthousiasme uit naar komend weekend.