Dennis South wint Jeugdtoernooi Menereis Open Soester

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on whatsapp
Share on email

De Menereis Open Soester startte zaterdag met jeugdtoernooi, waar zo’n 60 spelers aan deelnamen in een gezellige en sportieve sfeer het tegen elkaar opnamen. Dennis pakte de titel bij de Jeugd 1, door in de finale titelverdediger Wilfred Schipper te verslaan. In de andere klassen waren AMVJ en Almeerspin sterk vertegenwoordigd. Jeugd 2 en 3 werden gewonnen door Erik Driessen en Jop Keuchenius, beiden van Almeerspin. AMVJ domineerde de Jeugd 4 en leverde Naoki Kamata als winnaar af.

Foto’s zijn beschikbaar in ons Picasa webalbum.

 

Jeugd 1

 

Bij de jeugd 1 waren Wilfred Schipper en Dennis South de favorieten. Beide waren eerste geplaatst in hun poule en maakten die plaatsing volledig waar. Spannender was de strijd om de andere halve finale plekken. In poule 1 was gerekend op Michiel van Amersfoort als nummer 2. Hij ging echter in een spannende partij ten onder tegen de sterk spelende Joeri de Wagenaar (Almeerspin). Dat Almeerspin een sterk eerste jeugdteam heeft, werd wel duidelijk in poule 2. Daar verrastte Joeri’s teamgenoot Jeroen Vonk Nordin Gelderloos. In de eerste halve finale had Wilfred weinig moeite met Jeroen. Des te zwaarder had Dennis het in zijn halve finale tegen Joeri. Dennis verloor zijn eerste game van het toernooi en wist maar ternauwernood een vijfde game te voorkomen. In de finale ging Wilfred in de 1e game sterk van start. Dennis kwam echter goed terug en pakte met 13-11 de eerste game. Ook de andere games kenden een miniem verschil van 2 punten. Steeds in het voordeel van Dennis waardoor hij met een 3-0 overwinning de titel pakte. Vorig jaar won hij het seniorentoernooi, dit jaar dus succesvol in het jeugdtoernooi.

 

{youtube:http://www.youtube.com/watch?v=XJbkvjasoyA 550 335}


 

Jeugd 2

In de Jeugd 2 klasse waren in de poule fase diverse spannende partijen te noteren, waarvan veel in vijf games. In poule 1 waren de spelers van TTVN dominant. Nimrod Rakké was de sterkste. Oscar Delissen verloor alleen van Nimrod en pakte de tweede plek. In poule 2 was nog een Nieuwegeinse actief: Sharon van Zelderen (VTV) pakte hier de overwinning voor Erik Driessen van Almeerspin. In de halve finales knokten Sharon en Erik zich naar een overwinning en moesten het zodoende voor de 2e keer van de dag tegen elkaar opnemen. De derde game bleek beslissend in deze wedstrijd. Erik pakte deze game met 12-10 en pakte in de vierde game ook gelijk een voorsprong. Sharon werkte nog verschillende matchpoints weg, maar Erik ging er met de titel in de Jeugd 2 vandoor.

 

{youtube:http://www.youtube.com/watch?v=76tZG9Y_pYQ 550 335}


 

Jeugd 3

Bij de Jeugd 3 werd veel van de SHOT-ters verwacht. Zij konden het helaas niet waarmaken. In de eerste halve finale moeste twee spelers van Almeerspin het tegen elkaar opnemen. Jop Keuchenius versloeg Mardrik van der Scheer. In de andere halve finale was het Over ’t Net tegen AMVJ, oftewel Arthur Huiberts tegen Abel Bronkhorst. De speler van AMVJ won deze partij. De finale ken slechts drie games. Jop toonde zich aan het eind van de games steeds het sterkst en won met 3-0.

{youtube:http://www.youtube.com/watch?v=P5AGA43b9r0 550 335}

Jeugd 4

De finale bij de Jeugd werd een onderonsje tussen twee spelers van AMVJ. Kazu Hirokawa bereikte de finale door een 3-0 overwinning op Pieter Bakers (VTV). Naoki Kamata had één game meer nodig in de halve finale: Yermo Abrahams ging met 3-1 ten onder. De finale bij de Jeugd 4 was de spannendste van allemaal. Om en om pakten beide spelers een game, zodat na 4 games de stand 2-2 was. Naoki toonde zich in de finale de meest koelbloedige en sleepte met 11-5 de winst binnen.

{youtube:http://www.youtube.com/watch?v=oZROe7Ta1UU 550 335}