Afdelingskampioenschappen Hogere Jeugd

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on whatsapp
Share on email

Vandaag kwam de hogere jeugd van afdeling Midden in actie op de afdelingskampioenschappen in Hilversum. Namens SHOT kwamen Elsbeth den Harder en Martijn Buijvoets in actie.

Vanaf 9 uur begonnen de wedstrijden. Er werd eerst gedubbeld.  Allebei dubbelden ze met een onbekende. Ze hebben knap gestreden, Elsbeth werd tweede in de poule en Martijn helaas laatste.

In het enkel was Martijn ingedeeld met een rating van boven de 400 en had hij het in het begin onnodig lastig. Hij werd ook kansloos laatste in zijn eerste enkel poule. Gelukkig kon hij nog regelen dat hij met zijn daadwerkelijke rating van 235 nog zijn laatste enkel poule kon spelen met reële kansen. Hij werd knap 2de en wist een spannende 5setter net niet naar zijn kant toe te trekken.

De enkels van Elsbeth waren ook super spannend. In haar eerste poule vol met meisjes werd ze super knap 2de en won nog van een meisje die in het najaar van 2011, 2de klasse heeft gespeeld! In de laatste enkel poule van Elsbeth moest ze tegen 2 jongens strijden om de 1e plaats. Ze won opnieuw knap van een speler uit de 2de klasse! Uiteindelijk eindigde ze alle drie met hetzelfde aantal gewonnen games in een driehoekje. Er moesten punten geteld worden, helaas had Elsbeth net niet genoeg punten behaald voor de volgende ronde.

Om 15.00uur zat het toernooi erop voor de SHOTters. Het was een leuke maar vermoeiende dag, met goed gespeeld tafeltennis! Morgen staan de hogere senioren op het programma en volgend weekend lagere jeugd op de zaterdag en lagere senioren op de zondag. Dus als je niks te doen hebt, is het zeker de moeite waard om langs te gaan in Hilversum voor het kijken naar leuk tafeltennis!