Dennis bereikt kwartfinale Afdelingskampioenschappen

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on whatsapp
Share on email

Zondag 16 januari werden de afdelingskampioenschappen voor de hogere senioren gespeeld. Vanuit SHOt deden vijf spelers mee: Dennis South, Michiel van Amersfoort, René Rietveld, René de Gier en Arno van Daatselaar. De beste prestatie was van Dennis die de kwartfinale haalde.

In de poulefase van het enkelspel boekte Dennis enkele goede overwinningen. Onder mee de als 4e geplaatste Arnoud Meijer werd verslagen. Na ook de 1/8 finales gewonnen te hebben, moest Dennis in de kwartfinale tegen Mark van Werkhoven. Mark bleek een maatje te groot: 3-0. Maar de kwartfinale is een goed resultaat en bovendien verloor Dennis van de latere winnaar.

In de Enkel 2 kwamen Michiel, René en René uit. Alledrie redden het niet tot de hoofdronde, maar moesten naar de troostronde. Daarin was Michiel succesvol, hij bereikte de halve finale. In een zenuwslopende wedstrijd ging hij nipt ten onder tegen één van de Lucardie broers.

In het dubbelspel 2 werden wel prijzen behaald. Een volledige SHOT-finale lag in het verschiet, maar Dennis en Michiel strandden in het zicht van de haven. In de finale kwamen René en René 2-0 voor, de heren van Effect kwamen echter sterk terug en dwongen een vijfde game af. Een 10-4 (!) voorsprong was niet genoeg voor René en René. De heren van Effect gingen er toch nog met de hoofdprijs van door en de René’s bleven met de 2e prijs achter.

Ook in het dubbel 3 was er succes voor SHOT. Arno kon op het laatste moment toch nog deelnemen en werd gekoppeld aan Sanne Flipsen. Het leek een onverslaanbaar duo want het duo won partij op partij. Het resultaat bleef echter beperkt tot de zilveren medaille omdat het duo zijn meerdere moest erkennen in het koppel Smeulders/De Vries.

Volgende week gaan de afdelingskampioenschappen verder. Op zaterdag komt de lagere jeugd in actie en op zondag de lagere senioren. Net als dit weekend zullen weer diverse SHOT-ters acte de présence geven.

Foto’s van het AK zijn beschikbaar op de Picasa site van Hilversum.