Dennis en René actief op NK in Panningen

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on whatsapp
Share on email

Afgelopen zaterdag hebben Dennis South en René Rietveld deel genomen aan de Nederlandse Kampioenschappen in Panningen. Dennis kwam uit bij de C-licenties en René probeerde zijn krachten te meten bij de D-licenties.

’s Ochtends om 07.00 uur zaten we al in de auto richting Panningen. Een rit van bijna twee uur die verrassend snel voorbij was. Dat kan ook niet anders als je lekker hebt kunnen slapen. Eenmaal daar aangekomen was het tijd om in te spelen om vervolgens mij 09.30 van start te gaan.

René was ingedeeld in een poule van zes waarin hij eerste geplaatst stond. Na een moeizame start, geteisterd door een blessure aan zijn elleboog, wist hij toch zijn eerste wedstrijden te winnen. Waar het aanvallen niet lukte ging hij maar lepelen en pielen. Zijn laatste wedstrijd in de poule bepaalde wie de nummer 1 van deze zeskamp zou worden. Verrassend maar waar kwam René redelijk in zijn spel wat resulteerde in een mooie 3-0 overwinning.

Dennis begon zijn enkeltoernooi in een poule van vijf. Hij speelde in een sterke poule waardoor Dennis als vierde geplaatst was. Dennis was niet helemaal tevreden over zijn spel maar wist met vlagen goed weerstand te bieden aan zijn sterkere tegenstanders. Hij heeft één wedstrijd gewonnen. Zijn tweede overwinning was dichtbij. Helaas moest hij zijn tegenstander feliciteren met de winst in de vijfde game met een minimaal verschil, 15-13.

In de dubbel bracht Dennis het er beter vanaf. Dennis kwam beter in zijn spel en wist tweede te worden in de dubbelpoule. Een goede prestatie gezien het feit dat hij zijn dubbelpartner van te voren niet kende. Helaas was een tweede plek niet genoeg om door te mogen gaan.

Naast het enkeltoernooi deed René ook nog mee aan het dubbeltoernooi. René vormde samen met Bastiaan van TTV Hilversum een dubbelteam. Bastiaan, die voor het eerst deelnam, kon in zijn enkelpoule geen potten breken maar kwam wel lekker tot spelen. Voor een dubbelteam dat nog nooit samen achter dezelfde kant heeft gestaan, verliep het toch wel heel lekker. De eerste wedstrijd was er eentje om over naar huis te schrijven. Veel aanvallen op controle (jawel) en het uitplaatsen van de tegenstanders leverde een 3-2 overwinning. Helaas bleek de volgende tegenstander dat ook te kunnen waardoor René en Bastiaan toch met een verliespartij uit het toernooi werden geknikkerd. Een tweede plek was niet genoeg om door te gaan.

René mocht daarna nog uitkomen in de hoofdronde van het enkeltoernooi. In de zestiende finale was Robin Luyer van Rega zijn tegenstander. Geregeld hebben zij elkaar al in de competitie getroffen en René wist tegen hem geen potten te breken. De wonderen zijn de wereld nog niet uit. René speelde een hele sterke wedstrijd. Aanvallend met direct scorende spinballen. Verbaasd droop Robin met een 3-0 nederlaag af richting de kleedkamers :-). De achtste finale werd voor René het eindstation van dit toernooi. Na een zwaarbevochte wedstrijd mocht het helaas niet baten. Een spannende wedstrijd die met 11-9 in de vijfde game naar zijn tegenstander ging en René kon ook naar huis. Waar Dennis liever met meer naar huis was gegaan kon René tevreden zijn met zijn optreden. Wie weet gaat het volgend jaar weer allemaal beter.

 

{jcomments on}