Flitsende start SHOT 1

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on whatsapp
Share on email

{score wij 9 zij 1}Een week later dan de andere teams begon het eerste team vrijdag aan de voorjaarscompetitie. Tegenstander was VTV uit Nieuwegein. Het eerste ging voortvarend van start en liep in no-time uit naar een ruime voorsprong. Op 8-0 ging het eerste en enige punt naar de tegenstander. Een flitsende start met een 9-1 overwinning. Hans en Martin scoorden beiden een hattrick. René haalde twee punten binnen en Henri zorgde voor de coaching.

De aftrap werd gegeven door Hans van Gool die een duidelijke en fraaie overwinning boekte op kopman Patrick Eling. Martin Fransen en René de Gier volgden direct zijn voorbeeld door respectievelijk René Derksen en Peter van Zomeren te verslaan. Het ervaren koningsdubbel Hans/Martin zorgden met een degelijke partij vervolgens voor het 4e punt. Spanning was er te noteren in de vijfde partij waar Martin via een nipte zege in vijf games op Patrick het vijfde punt binnenhaalde.

SHOT liep vervolgens snel verder uit naar 8-0. In partij 9 moest het eerste en enige tegenpunt geïncasseerd worden, René kwam er niet aan te pas tegen Patrick. Het slotakkoord was voor Hans, die zijn oud-teamgenoot in een vermakelijk duel aan de kant schoof.

In de najaarscompetitie had het eerste zich nog ternauwernood gehandhaafd. 9 Speelrondes stond het team op plek 5. Pas in de laatste partij van de laatste wedstrijd werd de vierde plek en daarmee handhaving veilig gesteld. SHOT liet vrijdagavond duidelijk zien dat het in de voorjaarscompetitie anders moet gaan. Aanvoerder en nestor van het team Hans toonde zich na afloop opgelucht: “Een geweldigde overwinning, dit hadden we vooraf niet verwacht. Dit geeft ons een goede uitgangspositie voor het vervolg van deze competitie.”

Volgende week staat de eerste uitwedstrijd op het programma. De SHOT-ters reizen dan af naar Kockengen om het op te nemen tegen WIK.