Dennis mist finale NJM op een haar na

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on whatsapp
Share on email

Op zondag 5 februari zijn Dennis South om te spelen en René Rietveld om te coachen naar Zwolle gereisd voor de halve finales van de nationale jeugdmeerkampen (NJM). Dit zijn de laatste 36 junioren van Nederland. Het toernooi begint om 11.00 uur en gezien de weersomstandigheden zijn we vroeg vertrokken. 09.00 uur in de auto is best vroeg op toch eigenlijk onze rustdag. Dennis is tweede geplaatst in zijm poule van zes, een vervolg naar de finales is dus een realistische uidaging. We gaan het zien vandaag!

Eenmaal aangekomen en na het nodige inspelen kon voor Dennis de eerste wedstrijd beginnen. Een goed begin is het halve werk zeggen ze wel eens. Dat dacht Dennis ook en door rustig en gecontroleerd te spelen dirigeerde hij zijn tegenstander weer naar de kant. Dennis won deze wedstrijd met 3-1.

De tweede wedstrijd was voor Rene een bekende speler. Twee weken terug moest hij in de poule op het NK ook tegen hem. Dat ik vervolgens ook tegen hem moest coachen was voor hem balen. Dennis wist precies wat hij moest doen en stuurde zijn tegenstander naar de kant met een totaal van 8 punten.

Ook wedstrijd drie was tegen een oude bekende. Oud-SHOTter Arman, oud teamgenoot van Dennis. De belangrijkste taak voor Dennis was concentratie scherp houden. Verrassend lukte dat drie games lang waardoor het 3-0 in het voordeel voor Dennis werd.

De vierde wedstrijd was er van tevoren al één die voor Dennis erg moeilijk zou worden. Tegen de nummer 1 geplaatst in de poule, uitkomend in de eredivisie, Rajko Gommers. Tegen de verwachting in wist Dennis de eerste twee games nog redelijk aan te haken en waren de verschillen klein. Tijdens de derde game was het niveauverschil toch wel erg duidelijk zichtbaar. Na 11-3 mocht Dennis zijn tegenstander feliciteren.

De laatste wedstrijd was erop of eronder. De nummer twee en drie uit de poule strijden voor de laatste finale plaats en zijn tevens de nummer 14 en 15 van nederland. Dit zou een spannende wedstrijd moeten worden maar helaas. Dennis speelde zijn minst sterke wedstrijd van de dag op het verkeerde moment. In de tweede game kon Dennis nog weerstand bieden maar verloor met 13-11 en uiteindelijk werd het 0-3. Helaas haalde Dennis net niet een finaleplaats. Hij heeft goed gespeeld, gevochten maar verloren.