SHOT sluit competitie af met mooie zege op SVO

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on whatsapp
Share on email

{score wij 7 zij 3}De competitie afsluiten met een 2e plaats. Dat was de doelstelling van SHOT voor de laatste wedstrijd tegen SVO. Een mooi duel eindigde, net als in de heenwedstrijd, in een 7-3 overwinning voor de Soesters. De 2e plek lijkt hiermee veilig gesteld.

SHOT is bezig aan een goede tweede deel van de competitie. Waar de eerste return nog werd verloren tegen kampioen Huizen, werden daarna drie opeenvolgende zeges geboekt, tegen respectievelijk VTV, WIK en SVE. Op goede vrijdag moest ook SVO er aan geloven.

Uitblinker deze avond was Henri, net als in de heenwedstrijd scoorde hij een fraaie hattrick. In zijn eerste partij haalde hij Jan Willem Rouwhorst van zijn 100%, zij het dat dit pas de tweede keer was dat Jan Willem meespeelde.

Het begin verliep voor SHOT zeer soepel, binnen 1,5 uur stond een 4-1 voorsprong op het scorebord. Alleen René had zijn tegenstander Igor Heller moeten feliciteren. Het dubbel leek een eenvoudige 3-0 overwinning op te gaan leveren, maar de SVO-ers kwamen nog even sterk terug in de partij. Gelukkig waren Martin en René in de vijfde game op tijd weer bij de les.

Na de 4-1 deed SVO wat terug. Martin wist zijn matchpoints tegen Igor Heller niet te benutten en René was niet opgewassen tegen Rouwhorst. De laatste serie enkelspelen leverde drie maal een vijfgamer op. Daarin bleek SHOT steeds de sterkste. Het eindresultaat kwam daarmee op 7-3.

SHOT kan terug kijken op een goede competitie. In het najaar werd handhaving ternauwernood veilig gesteld, in het voorjaar eindigt SHOT waarschijnlijk op de 2e plaats. “De 2e plek kan ons eigenlijk niet meer ontgaan. De rest moet nog een wedstrijd spelen, maar er moeten gekke dingen gebeuren willen we geen 2e worden.”, aldus Henri. Mogelijk komt SHOT volgend seizoen weer met 2 teams uit in de Hoofdklasse. Het tweede team staat bovenaan in de 1e Klasse en kan in de laatste wedstrijd het kampioenschap binnen halen.