Dennis South wint clubkampioenschappen!

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on whatsapp
Share on email

Dennis South mag zich een jaar lang de clubkampioen van SHOT noemen. Op overtuigende wijze wist hij vrijdagavond de fel begeerde titel binnen te slepen. In de finale was hij in 3 games te sterk voor René de Gier. Verrassing bij de Senioren 1 was Axel Diemers die op knappe wijze de halve finale wist te bereiken. Bij de Senioren 2 ging de titel naar Joris Leppers. Martijn Buijvoets en Fred v/d Haar werden de clubkampioenen bij de Senioren 3 en 4.

De clubkampioenschappen werden dit jaar gespeeld op 11 mei, en met 30 deelname van 30 deelnemers was er sprake van een goede opkomst. Het toernooi stond onder deskundige leiding van Joop Kok, die weer een mooi toernooi in elkaar had gedraaid. Het toernooi startte met een aantal voorronden die bepaalden wie naar Senioren 1, 2, 3 en 4 zou gaan.

Voor de Senioren 1 poule plaatsten Dennis, Martin, Henri, René Rietveld, René de Gier en Axel. De verrassing was hier Axel die in de voorronde zowel René dG als Paul Merkus had verslagen. In de vervolgronde, een 3-kamp, liet hij wederom zijn batje spreken want ook Henri moest er aan geloven. In een poule met verder René R gingen René en Axel door naar de halve finales. In de andere poule wist René Martin te verslaan en doordat Dennis beide Team 1 spelers wist te verslaan, gingen Dennis en René naar de halve finale.

De halve finales leverden in beide gevallen een 3-0 op. Dennis maakte een eind aan de opmars van Axel en in de strijd tussen de René’s trok De Gier aan het langste eind. In de finale liet Dennis er geen misverstand over bestaan wie de clubkampioen van 2012 zou worden. Waar het in de 3-kamp nog een 5-gamer werd, werd het deze keer een 3-gamer waarbij Dennis op weergaloze wijze zijn eerste matchpoint direct benutte.

De Senioren 2 stond bol van de spanning. In de halve finale stonden teamgenoten René Koster en Joris Leppers tegen over elkaar. In de halve finales hadden zij afgerekend met Danny Hilhorst en Maria Kooij. Deze finale werd een lange 5-gamer. René leek zijn 5 maanden tafeltennisvakantie in te gaan luiden met een overwinning, maar Joris stak daar een stokje voor. Met tactisch sterke ballen pakte hij aan het eind tot net nipt de zege.

In de Senioren 3 ging de eindstrijd tussen Martijn Buijvoets en nieuwkomer Greg Withbread. In de poulefase hadden zij ook al tegen elkaar gespeeld en zodoende mochten ze dus op herhaling. Net als in de poule ging de zege naar Martijn, al ging het in de eindstrijd beduidend moeizamer. De Senioren 4 klasse werd een prooi voor Fred van de Haar. In de finale werd Martin Briët het slachtoffer van de dadendrang van Fred.

Foto’s van de clubkampioenschappen zijn te vinden op ons Picasa-album.