SHOT 1 uitgeschakeld in Beker, SHOT 2 wel door

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on whatsapp
Share on email

Afgelopen vrijdag stond voor beide bekerteams van SHOT de laatste poulewedstrijd op het programma. SHOT 1 leed een kleine 10-8 nederlaag tegen Huizen 3. Dit betekende de uitschakeling in de bekercompetitie. SHOT 2 stuurde Iduna 2 met 15-3 naar huis en plaatste zich zodoende voor de knock-out rondes.

SHOT 1 begon de laatste wedstrijd met een duidelijke opdracht. Na 2 gelijke spelen moest er dit keer gewonnen worden. Voor tegenstander Huizen was de opdracht hetzelfde. Ook zij moesten winnen om door te kunnen gaan. Het werd een spannende strijd in Soest. Tot 4-4 ging het gelijk op, daarna pakte Huizen steeds een voorsprong van 2 punten. SHOT slaagde er echter telkens in om de stand gelijk te trekken. Bij 8-8 moesten de laatste 2 enkelspelen de beslissing brengen. Daarin bleek Huizen het sterkst en pakte met 10-8 het ticket voor de knock-out rondes. SHOT 1 hoopte nog even om als één van de beste nummers 3 naar de volgende ronde te kunnen gaan. Het had immers 26 punten uit 3 wedstrijden. Bij het zien van de indeling van de knock-out rondes bleek dit echter niet het geval en zal het team een jaar moeten wachten op een nieuwe kans.

Veel beter verging het SHOT 2. Met 22 punten uit de eerste 2 wedstrijden stond dit team al met één been in de volgende ronde. Tegen Iduna had SHOT weinig te vrezen. Iduna werd in totaal 3 punten gegund, SHOT pakte 15 punten. In de knock-out ronde zal SHOT het op moeten nemen tegen Werinon. Deze wedstrijd staat voor aanstaande dinsdag al op het programma. Plaats van handeling is Muiderberg, de thuishaven van Werinon.