SHOT onderuit in Kockengen

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on whatsapp
Share on email

{score zij 7 wij 3}Na de thuisnederlaag tegen Elan ging SHOT in Kockengen op zoek naar eerherstel. In plaats van eerherstel kreeg SHOT een nieuwe tik te verwerken. WIK stuurde de Soesters met een 7 -3 nederlaag naar huis. Door een zeer onverwachte uitslag bij één van de andere wedstrijden in de poule, is de strijd tegen degradatie weer helemaal open en moet SHOT de komende weken nog even goed aan de bak.

SHOT was goed voorbereid op deze uitwedstrijd. “WIK heeft een hele trage zaal en trage tafels, daar moet je je spel op aanpassen om goed uit de verf te kunnen komen”, blikte René de Gier vooruit. In de eerste partij leek René dat goed op te pakken en won met 3-0 van Paul Oostveen. Martin Fransen verloor tegen Frank Struijk drie games op rij in de verlenging en René Rietveld kwam, ondanks ijzersterk serveren, net tekort tegen Alex de Hoop.

Het dubbel vormt het gehele seizoen al een struikelblok voor SHOT. En tegen WIK op dit vlak geen uitzondering. Het duo der René’s nam nog wel de leiding in de partij, maar gingen uiteindelijk in de vijfde game ten onder.

Na het dubbel maakte Martin het tweede punt voor SHOT door Oostveen te verslaan. Het was daarna echter WIK dat de volgende twee punten pakte en zo op 5-2 kwam.

In zijn laatste partij pakte René Rietveld toch nog een overwinning. “Dit was niet mijn avond. Voor Oostveen was het ook een baaldag en gelukkig wist ik deze partij te winnen.”

Zat er dan wellicht nog een gelijkspel in voor SHOT? “In de laatste twee partijen hoopten we in ieder geval één partij te winnen. Een 6-4 nederlaag zou nog acceptabel zijn”, sprak Martin vlak voor het eind. Het zat er echter niet in voor de SHOT-ters. Zowel Martin als René verloren in vier games van De Hoop en Struijk.

De 7-3 nederlaag was een behoorlijke domper voor SHOT. Deze domper werd nog groter toen bekend werd dat Rega (de nummer 6) zeer verrassend met 9-1 had gewonnen van aanstaand kampioen Hilversum 4 (Hilversum speelde noodgedwongen met 3 invallers). Hierdoor is Rega weer helemaal terug in de strijd om handhaving. SHOT staat weliswaar nog veilig, maar zeker met de twee wedstrijden tegen Hilversum 4 in het vooruitschiet moet SHOT alle zeilen bijzetten.