Knap gelijkspel SHOT tegen Hilversum4

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on whatsapp
Share on email

{score zij 5 wij 5}SHOT moest in de 9e speelronde aantreden tegen aanstaand kampioen Hilversum 4. Een zware wedstrijd lag dus in het verschiet. SHOT opende echter sterk en pakte brutaal een 0-4 voorsprong. Uiteindelijk bleek een gelijkspel het maximaal haalbare voor de SHOT-ters.

Bij aanvang van de wedstrijd was SHOT gelijk scherp en waar de tegenstander nog na dacht waar het nu aan kon liggen, stoomde SHOT door naar een 0-4 voorsprong. Martin Fransen begon sterk tegen Jan Dubbelaar en won door goed en scherp spel. Hans van Gool moest hierna tegen Tjarko Bosma. Dit begon erg spannend waarbij ze gelijk opgingen, uiteindelijk won Van Gool overtuigend in de 5e game. Rene Rietveld moest hierna aantreden tegen Robert van de Horst. Rene, die het dit seizoen goed doet, in de Hoofdklasse begon sterk en overtuigend en won. Dat de Hilversum4 mannen op dit moment een wat ‘overvallen’ indruk hadden, was goed te begrijpen. “We hebben dit seizoen nog geen achterstand gehad”, gaf Jan Dubbelaar aan. Het dubbelspel Van Gool/Fransen, kwam erg sterk voor de dag. Zuiver spel en weinig fouten makend haalden zij het dubbel voor SHOT binnen waardoor de stand 0-4 werd.

Ondanks deze op dit moment zeer verassende stand, begon Hilversum weer vat op de wedstrijd te krijgen en toonden zij hun veerkracht en ook klasse waarom zij toch recht op een kampioenschap hebben. Jan Dubbelaar en Tjarko Bosman wonnen van Martin Fransen en Rene Rietveld. Hans van Gool moest hierna tegen Van De Horst, waarbij Van De Horst hopeloos werd van het scherpe en taktische spel van Van Gool. “Gelukkig ben ik zeer succesvol in mijn werk”, kwam als frustratie bij Van De Horst naar buiten. Van Gool bleef kalm en won eenvoudig in drie games.

Hierna vocht SHOT voor wat het waard was, maar uiteindelijk gingen de laatste drie partijen naar Hilversum waarmee het 5-5 gelijkspel een feit was. Fransen gaf aan: “Van tevoren hadden we voor deze uitslag getekend”. René de Gier, die zijn team nog kwam aanmoedigen, zag toch wel de teleurstelling in de ogen van de SHOT-ter’s die dicht bij een zeer verassende overwinning waren en graag nog wat extra puntjes hadden gepakt.

De situatie in de Hoofdklasse A is super spannend. SHOT en Hilversum4 hebben nog een wedstrijd minder gespeeld, die volgende week wordt ingehaald. Voor de laatste wedstrijd over twee weken staan WIK, REGA, SHOT en Hilversum6 erg dicht bij elkaar en zal er voor het voorkomen van degradatie worden gestreden.