Nederlaag met perspectief voor SHOT

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on whatsapp
Share on email

{score wij 3 zij 7}Een week na het verdienstelijke gelijkspel tegen aanstaand kampioen Hilversum4 mocht SHOT opnieuw optreden tegen Hilversum. Ditmaal lukte het niet om er een gelijkspel uit te slepen. SHOT verloor met 3-7 maar sleepte belangrijke punten binnen in de strijd om de plaatsen 2 t/m 6.

Op de middag voor de wedstrijd moest SHOT noodgedwongen de opstelling aanpassen. Martin bleek zich geblesseerd te hebben en moest daardoor zijn plek afstaan aan René Rietveld. Het werd niet de avond van René. Na zijn nederlaag tegen Jan Dubelaar in de 1e partij, moest hij later nog twee keer zijn tegenstander feliciteren.

Het eerste punt van SHOT kwam in de 2e partij op het bord. René de Gier wist op knappe wijze te winnen van Tjarko Bosma. Toen Hans van Gool achter de tafel kwam voor zijn partij tegen Robert van der Horst, hoopten de SHOT-ters zelfs op een voorsprong. Robert nam echter revanche voor zijn nederlaag van vorige week en zette Hans gedecideerd opzij.

Het dubbel was de kraker van de avond. Dit ‘dubbeltje’ kon gedurende de partij steeds twee kanten opvallen. Uiteindelijk bleek Hilversum het koelbloedigst en won met 12-10 in de 5e game. Waar SHOT daarna hoopte aan te klampen, vergrootte Hilversum juist de voorsprong. Via overwinningen van Jan op René dG (in vijf games) en Robert op René R haalde Hilversum definitief het kampioenschap binnen. Robert mocht van zijn teamgenoten nog niet aan de champagne en vierde het kampioenschap daarom met een heerlijk kopje thee…

In het laatste deel van de wedstrijd wist SHOT nog twee punten binnen te halen. René dG bekroonde een sterk optreden met winst op Robert en Hans pakte ook zijn partijtje mee door winst op Tjarko.

Waar de strijd om het kampioenschap beslecht is, is de strijd om de plaatsen 2 t/m 6 nog volledig open. WIK en Rega hebben 44 punten, SHOT 43. De laatste twee plekken worden op dit moment bezet door Elan (41) en Hilversum6 (40). “We hebben het volledig in eigen hand. Met een goed resultaat tegen Rega kunnen we 2e worden. En dat is ook waar we voor gaan.”, aldus Hans van Gool. “Daarnaast willen we deze competitie ook nog graag een thuiswedstrijd winnen!”, vulde René Rietveld aan.