Ton Roetman genomineerd voor titel ‘Sportvrijwilliger van het jaar’

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on whatsapp
Share on email

Ieder jaar kiest de gemeente Soest een sportvrijwilliger van het jaar. Het bestuur van SHOT heeft dit jaar Ton Roetman voorgedragen voor deze eervolle titel. Ton is al ruim 16 jaar actief binnen SHOT als vrijwilliger en trainer van de Theo Daselaargroep (dinsdagochtend groep). Hieronder lees je de motivering zoals het bestuur die bij de gemeente heeft ingediend. Tijdens het sportgala op vrijdag 25 januari 2013 zal bekend worden gemaakt of Ton gekozen is tot sportvrijwilliger van het jaar.

Sinds december 1996 is Ton lid van SHOT. Daarvoor heeft hij in Utrecht gespeeld op een behoorlijk hoog niveau (1e klasse). Vanaf de eerste dag van het lidmaatschap heeft Ton meegedraaid met de dinsdagmorgengroep. Deze groep bestaat uit enthousiaste recreanten van 55 jaar en ouder die graag in beweging blijven en onderlinge contacten blijven onderhouden. De groep heren en dames die wekelijks op dinsdagochtend hun partijtje spelen is inmiddels uitgegroeid tot een zeer belangrijk onderdeel van SHOT.

Ton is de ‘trainer’ van de dinsdagmorgengroep. Met zijn jarenlange ervaring speelt hij tegen en coacht hij de senioren, die daardoor het bereikte speelniveau goed kunnen vasthouden. Daarnaast is hij de verbindende factor als steun en toeverlaat voor de senioren van de dinsdagmorgengroep.

Een senior van de dinsdagmorgengroep aan het woord: “Bij onze tafeltennisvereniging SHOT in Soest zijn veel vrijwilligers, maar degene die ik wil voordragen, is Ton Roetman. Ons clubje bestaat uit ca. 22 mensen en we spelen onder de bezielende leiding van Ton. Hij is degene die ons leert tafeltennissen en geen moeite is hem te veel. Niet alleen op het gebied van tafeltennissen, maar altijd en overal kun je een beroep op hem doen. Ontbreekt er iemand, hij belt, of gaat er naar toe, zeer sociaal. En ook voor een bezoek aan het ziekenhuis als je geen vervoer hebt, kun je op hem rekenen. Het is moeilijk om precies aan te geven waarom Ton de aangewezen persoon is om sportvrijwilliger van het jaar te worden, maar HIJ VERDIENT HET!!!!!!!!!!!!!!!”

Zijn betrokkenheid bij het verenigingsleven en contacten met de leden drijven hem om deze bezigheid lang te kunnen blijven doen. Als vereniging zijn wij er trots op dat Ton, inmiddels ruim 16 jaar, als vrijwilliger en ‘trainer’ van de dinsdagmorgengroep in ons midden is. En daar mag hij, in het kader van het sportgala te Soest, best wel eens voor in het zonnetje gezet worden.

Namens bestuur SHOT

Martin Briët (Secretaris ttv SHOT)