Grote opkomst voor het oliebollentoernooi bij SHOT!

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on whatsapp
Share on email

Op zaterdag 29 december 2012 werd bij SHOT het laatste toernooi van het jaar gespeeld. 
Het traditionele oliebollentoernooi stond namelijk op het programma. Met maar liefst 36 deelnemers was er voor de organisatie een hogere opkomst dan verwacht. Hierdoor begon het toernooi wat later dan gepland. Om half 3 werden de koppels gevormd gelijktijdig met de indeling.

Met in totaal 36 deelnemers hebben we 18 koppels kunnen vormen. Door een wat hogere opkomst jeugd vergeleken met de senioren waren er 4 oudere jeugdleden voor een dagje senior en zo werden zij gekoppeld aan een jeugdspeler. Door middel van een loting werden de 18 koppels gelijktijdig met de 2 poules van 9 koppels bekendgemaakt. Allebei de poules bestonden uit 9 rondes. Elke ronde speelden de jeugdleden een game tot de 21 en de senioren een game tot de 21 tegen elkaar. Wanneer dit resulteerde in een 1-1 gelijkspel werd er nog een beslissende dubbel gespeeld. Door het verschil in niveau te compenseren werd er gespeeld met een handicap. Als bijvoorbeeld het hoogste niveau tegen het laagste niveau speelde, betekende dit  een 19-0 achterstand voor het hoogste niveau.

Rond zes uur waren de poules klaar en konden de finales gespeeld worden. In poule 1 gingen Sebastiaan van Dijk & Reda Laidani als eerste door en Jackie Xie & Jip Weijers als tweede. In poule 2 eindigden twee koppels gelijk met 7 punten. Omdat het koppel bestaande uit Martin Briët & Rex Hubbeling onderling in de poule hebben gewonnen van René Rietveld & Luuk Dassen gingen zij door als eerste en René & Luuk als tweede. Omdat Jip Weijers naar huis moest werd hij vervangen door Damiën Menereis die samen met Damy Overgoor derde is geworden in zijn poule. De winnaars van de halve finale tussen Martin/Rex & Jackie/Damiën  zijn geworden: Martin & Rex. En de andere halve finale tussen René/Luuk & Sebastiaan/Reda werd gewonnen door René/Luuk. René & Luuk konden in de finale dus revanche nemen op Martin & Rex. René wist in een spannende enkel zich te revancheren tegen Martin. Luuk verloor zijn enkel tegen Rex. Er moest dus een beslissende dubbel gespeeld worden. Na een super spannende finale dubbel wisten René/Luuk uiteindelijk met 22-20 de overwinning binnen te slepen en waren zo de winnaars van het oliebollentoernooi 2012.

Half 7 was de prijsuitreiking, de senioren gingen naar huis met een fles champagne of rosé en de jeugdleden met een vuurwerkpakket of een ton chips met sterretjes. Het oliebollentoernooi is natuurlijk nergens zonder oliebollen. Er waren in totaal 110 oliebollen gehaald die aan het einde van de dag (op 2 na) allemaal op waren. Het was een gezellig en geslaagd toernooi waar iedereen lekker een balletje heeft kunnen slaan en de combinatie senioren/jeugd maakt het extra leuk. Iedereen bedankt voor jullie deelname en graag tot volgend jaar! 

Namens de activiteitencommissie,

Danny Hilhorst