Jip Weijers wint afdelingskampioenschappen bij de Welpen

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on whatsapp
Share on email

Zaterdag 19 januari werden de Afdelingskampioenschappen Jeugd gehouden in Hilversum. 7 leden van SHOT deden mee: Rex, Jesse, Damy, Luuk, Jip, Quinten en Jordi. Twee coaches, Robbie en Danny, waren ook aanwezig. In het dubbel was er geen succes. Bij het enkel wel: naast enkele mooie halve finale plaatsen, werd er ook een titel in de wacht gesleept. Jip wist de Welpenklasse op zijn naam te schrijven.

In het dubbeltoernooi ging het niet zo goed. Geen enkel koppel kwam door de voorronden heen. Een teken dat daar nog wat meer op geoefend moet worden.

In de enkelspelen hadden de SHOT-ters meer succes. Drie spelers kwamen door de voorrondes heen, Jip, Luuk en Damy. Damy kwam zelfs in twee klasses een ronde verder. Helaas raakte Quinten geblesseerd en moest opgeven voor de rest van de dag. Damy speelde erg goed en wist in beide klasses (Jeugd 4 en pupillen) de halve finales te bereiken. Daarin moest hij in beide finales tegen dezelfde persoon. Damy speelde goed, ging voor elk punt. Helaas moest hij twee keer zijn meerdere erkennen. Maar Damy kan terugkijken op een zeer sterk optreden.

In de welpen klasse was het een strijd tussen Bijmaat en SHOT. Luuk en Jip wisten beide de halve finale te bereiken. Luuk verloor nipt en kwam net te kort. Jip wist de finale te halen. Daarin kwam hij 2 sets achter. Maar door te blijven proberen wist hij in de 5e game de partij naar zich toe te trekken. Daarmee was hij kampioen van de welpen!

We kunnen terugkijken op een geslaagde dag. Het vertoonde spel was goed, het vertoonde gedrag was nog beter. Ook daarop kunnen we trots zijn.