SHOT verslaat titelkandidaat Hilversum

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on whatsapp
Share on email

{score wij 7 zij 3}De eerste thuiswedstrijd van de competitie leverde een verrassende zege van de SHOT-ters op titelkandidaat Hilversum op. Zoals de laatste tijd gebruikelijk startte SHOT weer sterk. Deze keer werd de voorsprong wel behouden, met een 7-3 overwinning als eindresultaat.

De wedstrijd werd afgetrapt door Martin, die in 4 games Pieter Salentein versloeg. René (de Gier) liet daarna zien dat zijn goede vorm van vorige week geen incident. In een sterke partij wist hij in vijf games Danny Mol te verschalken en de stand op 2-0 te brengen.

In de derde partij nam Hans het op tegen Duco Bruns. Hans is sinds de laatste competitie de angstgegner van Duco en dat bleek ook deze keer weer. Hans won eenvoudig. Nadat het koningsdubbel Martin/Hans in een spannende 5-gamer ook het dubbel wist te winnen, stond een ongelooflijke 4-0 tussenstand op het scorebord. “Ongelooflijk”, reageerde Martin na het dubbel. “Dit hadden we nooit verwacht, als we hier op in hadden gezet bij de bookmakers…”

Na het dubbel volgde echter een domper. Duco Bruns was helaas te ziek om verder te spelen en moest zijn partijen tegen Martin en René laten schieten. Voor SHOT betekende dat 2 ‘gratis punten’ waardoor de tussenstand virtueel op 6-0 kwam.

Hilversum vocht zich in het resterende deel van de wedstrijd echter nog sterk terug. Nadat René SHOT het zevende punt had bezorgd via een sterke overwinning op Pieter Salentein, was het eerst de beurt aan Danny Mol die zowel Martin als Hans wist te verslaan. In de laatste partij kwamen Hans en Pieter achter de tafel. Een spannend schouwspel volgde, maar Hans had aan het begin van de 5e game een inzinking en verloor de partij. “Je kan altijd een keer een mindere fase hebben in een partij, maar dat mag absoluut niet aan het begin van de 5e game!”, zo baalde Hans na afloop.

SHOT boekte dus een 7-3 overwinning en dat was veel meer dan vooraf was verwacht. “De competitiestart is uitstekend, 12 punten tegen de 2 sterkste teams. Daar hadden we vooraf voor getekend.”, aldus een tevreden René de Gier. Volgende week staat de derby tegen Elan (in Baarn) op het programma.