SHOT wint derby in Baarn

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on whatsapp
Share on email

{score zij 3 wij 7}Na de sterke overwinning tegen Hilversum stond vrijdag het treffen met Elan uit Baarn op het programma. Hoewel René Rietveld nog niet helemaal hersteld was van de griep, nam hij SHOT met een hattrick op sleeptouw naar een mooie 7-3 overwinning.

Na de gebruikelijke wedstrijdvoorbereiding en teambespreking in Huize Van Gool vertrok het eerste voor de lange rit naar Baarn. En om in tradities te blijven: ook deze keer pakte SHOT weer een 0-3 voorsprong. René Rietveld en Hans van Gool pakte soepele overwinningen tegen Tobias van der Horst en Michiel van Amersfoort, René de Gier had meer moeite en versloeg in vijf games Stefan Berkhof.

Het dubbel blijft een aandachtspunt voor SHOT. De combinatie Martin/Hans is een sterke combi, maar door het ontbreken van Martin nam René dG zijn plek in. Eén game ging het goed voor SHOT, maar overall had Elan het sterkere dubbel.

Hoewel René Rietveld nog de naweeën van de griep ondervond, hadden zijn tegenstanders toch erg veel last van de dadendrang van René. In zijn 2e en 3e partij wilde René het werk snel afmaken om zo energie te sparen. Dat leidde tot prachtige ballen waar René zijn balgevoel etaleerde en zijn eerste hattrick binnen sleepte. Bij tegenstanders Michiel (oud-teamgenoot) en Stefan leidde dit vooral tot de emoties frustatie en berusting.

Na een 1-6 tussenstand na de tweede serie enkelspelen leek SHOT op weg naar een hele grote uitslag. Michiel wist echter zijn avond nog te redden door René dG van een hattrick af te houden. In de laatste wedstrijd steeg Tobias boven zichzelf uit en versloeg in de spannendste wedstrijd van de avond de ervaren Hans. Eindresultaat: 3-7 in het voordeel van SHOT.

Met 19 punten uit 3 wedstrijden staat SHOT op de tweede plaats. Hilversum revancheerde zich voor de nederlaag een week eerder en gaf SVO het nakijken met 8-2. Hierdoor staat Hilversum bovenaan met 20 punten uit 3 wedstrijden. SVE kwam niet in actie en blijft daardoor staan op 13 uit 2.