Ruime zege SHOT op UTTC

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on whatsapp
Share on email

{score wij 9 zij 1}In de laatste wedstrijd van de eerste competitiehelft ontvingen de mannen van het eerste de hekkensluiter uit deze Hoofdklasse poule: UTTC. Een grote uitslag werd verwacht. Het was even schrikken toen er 0-1 op het scorebord kwam te staan. Daarna liepen de SHOT-ters gestaag uit naar een fraaie 9-1 overwinning.

De aftrap werd vrijdagavond verricht door Martin. Nog niet volledig hersteld van een geslaagd feestje op donderdagavond, kwam Martin niet in zijn spel en verloor de eerste partij met 3-1 van Gideon Herschel. “De eerste keer deze competitie dat we niet 3-0 voorkomen, en dat tegen de nummer 6 van de poule.”, zo grapte René Rietveld om de eerste nederlaag te relativeren.

Na de stroeve opening was het SHOT dat de klok sloeg. Met degelijke overwinningen haalden René R, René dG en Martin de punten vervolgens binnen voor SHOT. René Rietveld was weer ongenaakbaar en speelde in totaal slechts 12 games. Drie keer een enkel met 3-0 en ook het dubbel samen met Martin werd met dezelfde cijfers binnengehaald.

Martin kende in zijn tweede partij behoorlijk wat moeite met invaller Patrick Ras die het spel van Martin met stevige backspin ballen behoorlijk wist te ontregelen. “Je komt in een flow waar je niet in wil zitten en waar je ontzettend moeilijk uit komt.”, blikte Martin terug. Met stevige werklust wist Martin deze partij uit het vuur te slepen. Zijn laatste partij tegen Merit de Jeu wist hij vervolgens eenvoudig te winnen.

Na twee overwinningen had René dG het in zijn laatste partij ook zwaar tegen invaller Ras. “De partij van Martin was een goede wake-up call. Ik begon goed, maar deze man heeft een ontzettend lastig spel voor mij. Gelukkig wist ik hem ook nipt te winnen.”

Halverweg de competitie staat SHOT er goed voor: 35 punten uit 5 wedstrijden is een uitstekende score. En SHOT is nog volop in de race voor het kampioenschap. SVE staat op 28 uit 4 en speelt komende week de inhaalwedstrijd tegen UTTC. Halverwege de competitie zal SVE waarschijnlijk met een kleine voorsprong bovenaan staan. Hilversum lijkt voorlopig afgehaakt in de titelstrijd na de verrassende 4-6 nederlaag tegen Elan. De tweede competitiehelft begint op 8 maart. Het affiche is dan SHOT tegen SVE, thuis in Soest.