SHOT onderuit tegen concurrent SVE

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on whatsapp
Share on email

{score wij 3 zij 7}Bij de start van de tweede helft van de competitie stond er een mooie wedstrijd op het programma. De uitdager (SHOT) ontving de koploper (SVE), dat met een voorsprong van 2 punten afreisde naar Soest. Deze voorsprong werd vergroot, want de SVE-ers wisten de SHOT-ters met 3-7 te verslaan en namen zo een voorschot op de titel in de Hoofdklasse.

Na dagen van speculaties over de opstellingen verschenen aan de zijde van SHOT Hans, René R en René dG achter de tafel. SVE trad aan met Robbert Bod, Remco Haring en Sean Bakker.

De eerste partij van de avond was gelijk de meeste sensationele partij van de avond. Waar Hans Sean met 3-0 leek te gaan inpakken (geen gekke gedachte als je met 2-0 10-7 voorstaat), bleef Sean driftig tegenstribbelen. Een vloek en een zucht later, was het Sean die in de vijfde game op matchpoint kwam. Waar Hans nog even zijn ‘ik neem wat tijd’-strategie inzette, bleef Sean kalm en pakte hij de partij: 0-1.

Was dit tekenend voor de avond? Misschien wel. Feit is in ieder geval dat SVE uitliep naar 0-3. René de Gier was op dat moment nog optimistisch: “In het najaar kwamen we vaak 3-0 voor en speelden we alsnog gelijk of verloren we. Misschien is dat vanavond andersom?”.

Het bleek ijdele hoop. SVE stoomde door naar een 0-6 tussenstand. René Rietveld kwam daarna weer in actie en hij herpakte zijn goede vorm van deze competitie en liet met 3-0 Robbert Bod kansloos. René de Gier vocht daarna dapper tegen Remco Haring, maar het risicovolle spel bracht niet het gewenste resultaat.

René R kon daarna Sean van een hattrick afhouden en in de laatste partij sleepte Hans ook nog een overwinning uit het vuur. Daarmee was de eindstand 3-7. Een duidelijke nederlaag, maar gezien de 0-6 tussenstand konden de SHOT-ters nog leven met deze uitslag.

SVE neemt met dit resultaat een voorschot op de titel. De voorsprong op SHOT bedraagt 6 punten, met dus ook een beter onderling resultaat. Met nog vier wedstrijden te gaan, kunnen de Utrechters zich voorzichtig gaan opmaken voor een rentree in de 3e divisie. SHOT zal zich volgende week proberen te revancheren in en tegen Hilversum.