Mooie zege SHOT op SVO

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on whatsapp
Share on email

{score wij 7 zij 3}Na een weekje rust hervatte SHOT de competitie met een thuiswedstrijd tegen SVO. De nederlagen tegen SVE en Hilversum lagen echter nog vers in het geheugen, des te meer reden om er vol tegen aan te gaan tegen SVO. Een matige start waarin de SHOT-ters 2-3 achterkwamen werd door een sterk tweede deel omgezet in een mooie 7-3 overwinning.

De avond startte voor SHOT met de gebruikelijke teambespreking. Na zorgvuldige afwegingen over de opstelling mocht René Rietveld het bal openen. Dat deed hij met verve door de nederlaag in de heenwedstrijd tegen Mario Weergang uit te wissen en in te ruilen voor een overwinning. René de Gier probeerde hetzelfde tegen Jan Willem Rouwhorst, maar slaagde daar niet in. Hans van Gool zette SHOT vervolgens op voorsprong door Igor Heller te verslaan.

In het dubbel verschenen René R en Hans achter de tafel. Over dit dubbel kunnen we kort zijn. “Dit was niet goed.”, vatte René R het dubbel met gevoel voor understatement samen. Ook tweede partij van René dG, tegen Mario Weergang, kan met dezelfde woorden gekwalificeerd worden. Daarmee stond SVO verrassend op een 2-3 voorsprong.

De SHOT-ters krabden zich achter de oren en rechtten de ruggen. Te beginnen met René die Igor wederom kennis liet maken met zijn sterke service. Daarna Hans die Jan Willem afblufte. In zijn laatste partij speelde René dG in eerste instantie vooral tegen zichzelf. Op 0-2 8-10 bedacht hij dat hij beter tegen tegenstander Igor Heller kon gaan spelen. Dat was net op tijd en dat leverde uiteindelijk nog een knappe overwinning op.

Ook het eindspel was voor de mannen uit Soest. Hans en René R wonnen ook hun derde partij en noteerden beiden een hattrick. Waar Hans in de najaarscompetitie vaak een hattrick scoorde, was dit pas de eerste van deze competitie. René R speelt een bijzondere sterke competitie en was de tel van zijn eigen aantal hattricks even kwijt…

Met de 7-3 overwinning is SHOT volop in de race voor de 2e plaats. Volgende week speelt SHOT de inhaalwedstrijd tegen Elan en dan kan de 2e plaats heroverd worden. De wedstrijd zal gespeeld worden op zaterdag 6 april, om 16:00u in Soest.