SHOT maatje te groot voor Elan

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on whatsapp
Share on email

{score wij 8 zij 2}In de inhaalweek stond voor SHOT de derby tegen het eerste team van Elan op het programma. In de uitwedstrijd werd met 7-3 gewonnen. Deze keer haalden de SHOT-ters nog een puntje extra en werden de buren uit Baarn met 8-2 verslagen.

Op het wedstrijdformulier van SHOT prijkten deze week de namen van alle vier de spelers van het team. Martin nam met beide René’s de enkelspelen voor zijn rekening en werd in het dubbelspel vergezeld door Hans. Voor Elan verschenen Michiel van Amersfoort, Stefan Berkhof en Tobias van der Horst achter de tafel. De inhaalwedstrijd werd gespeeld op zaterdag, aansluitend op de jeugdwedstrijden van SHOT. Een volle zaal dus bij aanvang van de wedstrijd.

De aanwezige jeugd zag SHOT sterk uit de startblokken komen. Binnen een uur stond er 3-0 op het scorebord. In het dubbel kwam het koningskoppel Martin en Hans in actie. Het koppel leek zijn naam weer eer aan te gaan doen, maar wellicht kunnen we hier ook spreken van een abdicatie. Ondanks matchpoints in de derde game konden de mannen het werk niet afmaken en lieten ze de buren uit Baarn terugkomen in de partij. In de vijfde game was Elan duidelijk de sterkste ploeg en brachten daarmee de stand op 3-1.

In de navolgende enkelspelen bleek SHOT duidelijk een maatje te groot. In rap tempo volgden de partijen elkaar op en vergrootte SHOT de voorsprong. Alleen René de Gier liet nog een puntje liggen waardoor de einduitslag op 8-2 uitkwam.

Door deze 8-2 zege staat SHOT nu weer op de 2e plaats in de Hoofdklasse. Met nog één wedstrijd te gaan, een uitwedstrijd tegen het zwakke UTTC, moeten de Soesters in staat worden geacht om net als in de najaarscompetitie op de 2e plaats te eindigen. Voor Elan breekt nog een spannende week. Elan staat 5e en moet 1 punt inhalen op concurrent SVO om de 4e plaats en daarmee handhaving veilig te stellen.