Dennis South weer clubkampioen

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on whatsapp
Share on email

De clubkampioenschappen voor senioren werden op vrijdag 7 juni bij Shot verspeeld. Rijkelijk laat in het seizoen dus, maar dat was niet te merken aan de opkomst en het enthousiasme. Tot 12 uur in de nacht werd er door een 30-tal spelers menig zweetdruppeltje gemorst.

In een hete zaal werd fanatiek gestreden om de prijzen in 4 seniorenklassen:

Senioren 1

Een zeer sterk bezet veld moest via 2 meerkamppoules de kruisfinales en finale zien te halen. Dennis South, Hans van Gool, Martin Fransen en René Rietveld wisten de kruisfinales (halve finales) te bereiken. Daarin bleef Dennis een sterk spelende Hans de baas. In de andere halve finale won Martin gedecideerd van een onzekere René Rietveld. De finale werd dus een reprise van die van vorig jaar. In de eerste game stond Martin op winst, maar liet de winst in de verlenging toch uit zijn handen schieten, waarna hij in de volgende games niet echt meer gevaarlijk kon worden voor Dennis. Dennis werd dus voor de 2e keer clubkampioen en Martin voor de tigste keer 2e. Naast de vaste prijs voor de 1e plaats kreeg Dennis ook de Wisselbeker, waarop zijn naam een mooie plek krijgt.

1: Dennis South

2: Martin Fransen

 

Senioren 2

Hier speelden 11 spelers om de prijzen. In 2 meerkamppoules werd geknokt om de 1e en 2e plaats te halen, die recht gaven op de halve finales. Axel Diemers, Danny Hilhorst, een sterk spelende Gerben de Radder en Michael Schouten speelden zich hier naar de halve finales. In de halve finale verloor Axel verrassend van Michael en won Danny van Gerben. De finale tussen Danny en Michael was van hoog niveau met vele mooie rally’s. Uiteindelijk wist Danny het eerst 3 games te winnen en de titel binnen te slepen. Michael heeft royaal aangetoond het 2e klasse niveau aan te kunnen.

1: Danny Hilhorst

2: Michael Schouten

 

Senioren 3

Ook hier moesten de spelers zich via 2 meerkamppoules zien te plaatsen voor de halve finales. In de A poule wisten Fred en George zich te plaatsen. In de B poule won ‘dark horse’ Bert Akkermans met Anton Simonis knap in zijn kielzog. In de halve finales wits George verrassend Bert te verslaan. Fred tikte gedecideerd Anton van tafel, wat een finale tussen de teamgenoten Fred en George opleverde. De finale werd een heuse thriller waarin Fred met minimaal verschil in de 5e game zegevierde over George.

1: Fred van de Haar

2: George Demmenie

 

Senioren 4

De recreantenklasse bestond uit slechts een 3-tal spelers, aangevuld met junior Elsbeth den Harder. Samen met Carella Hommes, Herman Gieling en Matthijs Rietveld vocht zij om de prijzen. In een 4-kamp wisten uiteindelijk Matthijs als eerste en Elsbeth als tweede te eindigen.

1: Matthijs Rietveld

2: Elsbeth den Harder

 

Het evenement kreeg nog extra glans omdat er een Frans buffet werd gepresenteerd in de kantine. Na afloop werden niet alleen de prijswinnaars van de clubkampioenschappen gehuldigd, maar ook de 3 teams die in de afgelopen seniorencompetitie kampioen wisten te worden. Een mooie afsluiting van het seizoen dus.