Jonkies van Shot 1 tonen zich sterk in streek derby!

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on whatsapp
Share on email

{score wij 6 zij 4}Afgelopen vrijdag was het weer zo ver, het tafeltennisseizoen ging beginnen. SHOT heeft ten opzichte van vorig seizoen een complete make-over gehad. Zo zijn er 3 nieuwe oude bekenden teruggekeerd om SHOT 1 te komen versterken. Roy kapel (16), Dennis South (19) en Michiel van Amersfoort (19) hebben alle drie al eens bij SHOT gespeeld en willen de komende jaren bij SHOT een gooi doen naar landelijk niveau!

Op het progamma stond BTTV Elan uit Baarn, van tevoren een erg lastige tegenstander die zeker niet onderschat mocht worden. Michiel begon de wedstrijd tegen Pierre Feas. Michiel die vorige jaren nog de kleuren van de club uit Baarn verdedigde kwam na nog een 1-0 voorsprong niet onder de druk van de sterk spelende Feas uit. Daarna was het de beurt aan Dennis, waarvan vooraf veel werd verwacht. Dennis zette na een haperende start even flink aan, met als gevolg een degelijke 3-1 overwinning op Witteveen. Vervolgens was het de beurt aan Roy die met zijn zestien jaar de benjamin van het team is. Roy speelde erg sterk en won overtuigend met 3-1 van Remco Burgman.

Helaas ging de dubbel verloren maar het antwoord kwam al snel van Dennis die gelijk zijn wedstrijd erop in een hoogstaande wedstrijd Pierre Feas aan de kant zette. Vervolgens won ook Michiel van Remco en zo kwam de stand op 4-2. Roy mocht aantreden tegen de kopman van de baarnaars. Helaas was Witteveen net een tandje te sterk voor Roy en verloor na een mooie wedstrijd met 1-3.

Vervolgens was het aan Dennis om het 5e punt binnen te slaan en dat ging op gemakkelijke wijze, hij versloeg Remco met 3-0 waar mee de stand op 5-3 kwam. Roy stond voor zijn laatste wedstrijd tegen Pierre. Roy die met snel en sterk spel Pierre onder druk zette, kwam al snel op een voorsprong. Pierre die veel ballen ging missen, kwam niet meer onder zijn dip uit en Roy won sterk 3-1 van Faes!! Helaas ging de laatste partij van Michiel tegen Christiaan 0-3 verloren, maar dat mocht de pret niet drukken. Er werd een keurige 6-4 overwinning binnengehaald door de jonkies van SHOT 1.

Na afloop was coach Rietveld tevreden: ‘’Van tevoren is het geen makkelijk opgave om tegen zo’n sterk team te spelen. Vooral voor Michiel is het natuurlijk lastig omdat ze hem door en door kennen. Tevens zie je gewoon dat we kunnen kiezen uit een sterke selectie waarmee we nog veel plezier gaan beleven!”

Na de wedstrijd zat de 6-4 overwinning van SHOT bij de heren van Elan toch niet lekker. Kopman Christiaan Witteveen: “Van tevoren hoop je hier natuurlijk heen te gaan voor minstens 5 punten vooral omdat Rietveld niet mee doet! We hebben een sterke voorbereiding gehad maar vanavond komen weer oude dingen naar boven en daar moeten we overheen!” Coach Westerdijk was na afloop ook zeer duidelijk voor de mannen uit Baarn: “We hadden meer verwacht van Burgman vanavond, laat dat duidelijk zijn. Desalniettemin heeft SHOT terecht gewonnen en we kunnen vanavond weer meenemen voor het leerproces.”

Conclusie 6-4 voor de mannen uit Soest, volgende week moet SHOT 1 het op nemen tegen het in de breedte sterke team van Woerden.