SHOT 1 krijgt pak slaag in eigen huis

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on whatsapp
Share on email

{score wij 2 zij 8}Afgelopen vrijdag was het dan zover. De mannen van SHOT 1 moesten aantreden tegen concurrent Hilversum. Van tevoren wisten de mannen al dat het een heel lastig verhaal ging worden, vooral toen Hilversum op volle oorlogssterkte binnen kwam. Bij SHOT werd gekozen voor Dennis South, Rene Rietveld en Roy Kapel, dat betekende dat Michiel de bank warm mocht houden.

Dennis begon tegen Erwin Knecht, die in het verleden lang op landelijk niveau schitterende. Knecht liet zien dat die het nog steeds niet verleerd is. Dennis gaf alles wat en dat zorgde voor een voorsprong! Dennis kwam in de 4e game zelfs op een 3-tal matchpoints te staan, helaas slaagde de kopman van SHOT er niet in die te verzilveren. Knecht had aan één matchpoint genoeg om de overwinning binnen te halen. Dat was dus al een flinke klap in het gezicht want elk puntje telt voor de SHOT-ers. Dennis die na zijn verlies van mental coach Harry Kapel een peptalk kreeg, probeerde zich zo te gaan focussen op de volgende wedstrijden.

Roy mocht aantreden tegen Andre Louwen. Louwen die net als Knecht jaren lang op landelijk niveau heeft gespeeld, was te geraffineerd voor het jonge talent van SHOT. Het was aan Rietveld om SHOT op het scorebord te zetten. Helaas gebeurde dat niet en zo kwam er een 0-3 achterstand op het scorebord. Ook de dubbel die vorige week nog wel zo goed ging, ging naar de routiniers uit Hilversum. De Hilversummers lieten zien te beschikken over een geweldig inzicht en balgevoel, wat vaak geweldig tafeltennis opleverde.

Dennis zette SHOT op het scorebord door zijn 2e pot van Danny Mol overtuigend te winnen. Dat was een positieve opsteker voor het team. Rietveld knokte zich in zijn laatste potjes helemaal uit de naad, hij liet zien dat ook als het even niet loopt je door moet blijven knokken! Helaas deze keer zonder resultaat, maar hij kreeg na afloop wel de complimenten voor zijn inzet.

Roy mocht zijn laatste pot spelen tegen Danny Mol. Roy, die vooraf flink wat moed was ingepraat, speelde fantastisch en zorgde voor een knallend einde! Hij sloeg Danny overtuigend weg en zo werd het 2e punt binnengehaald. Dennis ging ook de bieten brug op tegen Louwen, na nog wel een wervelende start was het de kopman van Hilversum die South een verlies toekende. Een 2-8 verlies is dus de conclusie, een harde klap voor de mannen!

Speler/coach Rene Rietveld: Je weet van tevoren dat het lastig wordt, vooral als ze met deze opstelling komen. We hebben alles gegeven, alleen tegen zulke tegenstanders moet je niet op 100% spelen, maar op 110% procent. Je moet net iets extra’s brengen om het ze moeilijk te maken. Kopman South voegde daar nog aan toe dat hij niet van plan is om de handdoek in de ring te gooien. South: “Ik beloof jullie we gaan nog voor vuurwerk zorgen! Dat gaat zeker goed komen, ik heb er nog vertrouwen in.” Rietveld: “Positief is dat Roy met de week beter word. Hij is mentaal sterk voor zijn leeftijd, dat is belangrijk. Volgende week staat SVO op het programma en dat wordt een lastige opgave. We kunnen kiezen uit een fitte opstelling, misschien krijgt Michiel weer een kans in de basis maar dat ligt eraan hoe hij deze week traint.” Rietveld benadrukt dat hij pas op vrijdagavond zijn opstelling prijs geeft.

Volgende week moeten de SHOT-ers tegen SVO, komt allen kijken de jongens kunnen de steun goed gebruiken!! We verwachten veel vuurwerk!!!