Eerste beslissingen bij senioren gevallen

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on whatsapp
Share on email

Week 8 van de najaarscompetitie is nu gespeeld en de eerste beslissingen lijken gevallen bij de senioren. Met name het 1e team liep weer flinke averij op tegen Hilversum en lijkt een kampioenschap uit het hoofd te moeten zetten. Het 3e team is nu officieel gedegradeerd naar de 2e klasse.

 

 

Alle uitslagen van de SHOT teams op een rijtje.

Hoofdklasse

Hilversum 6 SHOT 1 8-2 Hilversum trad, niet onverwacht, aan in de sterkste opstelling. Net als in de thuiswedstrijd. Hoewel na 5 partijen een hoopgevende tussenstand van 3-2 op het scorebord stond, dank zij 2 overwinningen van Dennis, werd daarna niet meer gescoord. René en Michiel beten telkens in het stof. Het kampioenschap lijkt hiermee vergooid, tenzij Hilversum in andere wedstrijden nog laat zien helemaal niet te willen promoveren.
Hoofdklasse

SVO 2 SHOT 2 3-7 Het 2e is deze competitie heel voorspelbaar bezig. Ook dit keer werd, nu tegen laagvlieger SVO, een bijna voorspelbare 7-3 overwinning geboekt. Toch stond er een 3-1 tussenstand op het bord ten gunste van SVO, omdat met name Martin zich de kaas van het brood liet eten. Ook Henri verloor een pot. René was ongenaakbaar en won alles. Als ook volgende week tegen Bijmaat een redelijk resultaat wordt gehaald, is de 2e plaats in de eindrangschikking een feit.
1e Klasse

SHOT 3 TTVN 1 0-10 Het liep al niet lekker met ons 3e, maar tot nu toe werd altijd minstens de eer gered. Dat lukte Rob, René en Joris dit keer niet. Als je week na week klappen krijgt, zakt ook de vechtlust je ongetwijfeld in de schoenen. Na deze nederlaag is degradatie ook een feit. Uithuilen en opnieuw beginnen in de 2e klas is wat rest.
2e Klasse

SHOT 4 Woerden 3 8-2 Een ruime overwinning, waar in de uitwedstrijd nog de enige verlieswedstrijd werd geleden. Prima dus. Daarmee wist het team ook enkele punten uit te lopen op de nummer 2. Het wordt komende week nog spannend tegen concurrent WIK. Daarna kan waarschijnlijk de balans opgemaakt worden. Danny en Axel bleven ongeslagen. Alleen het dubbelspel en een puntje van Rob gingen verloren.
2e Klasse

Bijmaat 5 SHOT 5 9-1 Tegen koploper Bijmaat werd weer dik verloren, daar waar de punten hard nodig waren. Alleen Michael wist een puntje te pakken. Maria en Gerben bleven met lege handen staan. De komende 3 wedstrijden (incl. inhaalwedstrijd) moeten nog flink wat punten gescoord worden om boven de rode streep te komen. Maar kansloos is dat zeker niet!
3e Klasse

HTTC 4 SHOT 6 7-3 Tegen de koploper werd een beheerste nederlaag geleden. Desondanks kwam de concurrentie voor degradatie langszij. Ook hier geldt dus dat in de resterende wedstrijden gescoord moet worden om het vege lijf te redden. Die kansen zijn volop aanwezig! Greg won 1 wedstrijd, daar waar Wieb de stijgende vorm van de laatste weken gestalte gaf met 2 knappe zeges. Invaller Pim bleef zonder winst.
3e Klasse

Elan 5 SHOT 7 7-3 Een teleurstellend resultaat tegen onze buren. Alleen Sascha behaalde een behoorlijk niveau. Adri en vooral Joop lieten onnodige steken vallen. Gelukkig zijn de kaarten hier reeds duidelijk geschud. Het 7e is allang veilig.
4e Klasse

SHOT 8 TTVN 4 5-5 Zonder kopman Barend bleef het 8e steken op een gelijkspel, waar de concurrentie voor de titel wel flink uithaalde. Dat wordt dus nog bikkelen de komende weken! Fred nam de rol van kopman voorbeeldig over met een maximale winst. Jan en George konden hier beiden elk maar 1 punt aan toevoegen. WIK staat nu met 5 punten voorsprong aan kop.
4e Klasse

SHOT 9 Otio 2 6-4 Het 9e lijkt de negatieve spiraal van de afgelopen weken doorbroken te hebben met een knappe zege op Otio. Daarmee werd ook meteen duidelijk afstand genomen van de degradatie zone en kan verder vrij van druk gespeeld worden. De overwinning was echt een teamprestatie; Koos, Martin en Sebastiaan wonnen allen 2 potjes.
5e Klasse

SHOT 10 Het 10e heeft een incomplete poule en was deze week daarom vrij.
5e Klasse

SHOT 11 de Vaart 3 4-6 Tegen de concurrent in de degradatiestrijd bleef ons 11e steken op 4 punten. Dat maakt de laatste weken extra spannend dus. Angelique won 1 wedstrijd, daar waar Esther puntloos bleef. Herman bevestigde zijn goede vorm met 3 fraaie winstpartijen.