SHOT herpakt zich tegen SVO

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on whatsapp
Share on email

{score zij 3 wij 7}Na de zeperd van vorige week tegen Hilversum ging het eerste van SHOT afgelopen dinsdag op pad voor de uitwedstrijd tegen SVO. Hoewel de kampioenskansen danig geslonken zijn, wil SHOT tot het laatst blijven strijden voor haar kansen.

De heenwedstrijd was in een 5-5 gelijkspel geëindigd. Nu was de opdracht om het beduidend beter te doen. In de opstelling stonden deze keer Michiel van Amersfoort en Dennis South. Omdat Roy Kapel en René Rietveld in verband met blessure en werk niet konden spelen, speelde René de Gier als invaller.

Michiel opende avond tegen Misja Heller en noteerde een degelijke overwinning. René had geen kans tegen Arjan Weergang, de kopman van SVO. Dennis speelde vervolgens een sterke wedstrijd tegen Hans Hoekstra en zette SHOT daarmee weer op voorsprong. “In de heenwedstrijd verloor ik van Hoekstra na een 2-0 voorsprong. Dat mocht niet nog een keer gebeuren. Ik was er dus op gebrand om deze wedstrijd snel te beslissen.”, aldus Dennis na zijn 1e partij.

In het dubbel kwamen Michiel en Dennis in actie. Een zeer sterke combinatie zo ondervond het duo Weergang/Hoekstra. De SHOT-ters trokken het dubbel op gedecideerde wijze naar zich toe en zetten zodoende een 1-3 tussenstand op het scorebord.

SVO bleef in het vervolg nog goed bij. Weergang verschalkte Michiel, Dennis won eenvoudig van Heller en René dolf het onderspit tegen Hoekstra. Voor de laatste serie enkelspelen was de stand 3-4.

SHOT zette een sterke eindspurt in. Dennis kroonde zich tot de sterkste van de avond door in een zinderend gevecht Weergang te verslaan. Toen Michiel en René ook hun laatste partijen wonnen, stond een fraaie 3-7 uitslag op het scorebord.

Een mooie uitslag voor het eerste team van SHOT. Met name de overwinning in het dubbel en de winst van Dennis op Weergang waren bonuspunten. Op vrijdag speelde titelfavoriet Hilversum vervolgens slechts gelijk (5-5) tegen degradatiekandidaat Woerden. De achterstand op Hilversum is daardoor verkleind tot 3 punten, met voor beide teams nog 2 wedstrijden te spelen. Kansen op het kampioenschap zijn er nog steeds, maar Hilversum blijft wel de topfavoriet voor de titel in deze poule.

Volgende week zaterdag, 23 november, staat de uitwedstrijd tegen Elan (Baarn) op het programma.