SHOT eindigt competitie in mineur

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on whatsapp
Share on email

{score wij 3 zij 7}Op vrijdag 29 november stond de laatste wedstrijd van de najaarscompetitie op het programma. SHOT had nog een (theoretische) kans op het kampioenschap. Daarvoor moest het zelf ruim winnen van WIK en was bovendien een flinke uitglijder van Hilversum nodig. Zover kwam het niet. SHOT kwam geen moment in de wedstrijd en sloot de competitie met een teleurstellende 3-7 nederlaag af.

Vooraf wist men natuurlijk dat de kans op het kampioenschap vooral een theoretische kans was. Zeker toen kopman Dennis South zich aan het begin van de week blesseerde aan zijn enkel, wisten de Soesters dat de opdracht een schier onmogelijke was. Aangezien Roy Kapel ook al een aantal weken geblesseerd is (knie), moest SHOT aantreden met een invaller aantreden. Net als tegen SVO nam René de Gier de honneurs waar.

Het begin van de wedstrijd bracht veel spanning met zich mee. In de 1e vier partijen moesten een beslissende 5-gamer uitsluitsel bieden over winst en verlies. WIK toonde zich op de beslissende moment sterker en nam een 1-3 voorsprong. Alleen René de Gier wist zijn partij winnend af te sluiten.

Ook in het tweede deel van de wedstrijd was degradant WIK de bovenliggende partij. Alleen tegen Paul Oostveen wisten Michiel van Amersfoort en René Rietveld nog een punt te scoren. Aan de zijde van WIK sloten Alex de Hoop en Frank Struijk hun competitie met een hattrick af. Eindstand dus een 3-7 nederlaag.

SHOT eindigt de competitie daarmee op een tweede plaats. Waar er gedroomd werd over een mogelijk kampioenschap, waren de kansen hierop zelden reëel. In de onderlinge duels met Hilversum, 2x een 8-2 nederlaag, werd duidelijk dat SHOT nog te kort komt voor een kampioenschap en promotie naar de 3e Divisie. Nu de najaarscompetitie is afgesloten, zijn de voorbereidingen op de voorjaarscompetitie gestart en kan SHOT vanaf januari opnieuw een gooi gaan doen naar het kampioenschap in de Hoofdklasse.