Soester Basisscholierentoernooi weer groot succes

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on whatsapp
Share on email

Op zaterdag 21 december streden bijna 100 leerlingen van de Soester basisscholen om de titels. Het toernooi werd dit jaar voor de 36e keer gehouden. Dit jaar was deed voor het eerst ook groep 4 mee. Net als vorig jaar werd het scholenklassement gewonnen door De Wegwijzer.

In de ochtend speelden de jongens groep 5/6. Vanaf de kwartfinales was het super spannend. In de halve finale speelde Luuk Houtgast (Achtbaan) en Bart Kooij (Wegwijzer) tegen elkaar. Het werd een mooie partij waarbij Luuk uiteindelijk aan het langste eind trok. In de andere halve finale speelde Rik Hooft (Wegwijzer) tegen Max Peters (Wegwijzer). Max moest het hoofd buigen voor jongens die elke week hard trainen. Hij slaagde erin om het Rik lastig te maken. In de finale bleef Luuk kalm en wist van Rik te winnen.

In de middag speelden jongens groep 7, meisjes groep 7 en meisjes groep 8. Bij de jongens groep 7 kwamen alleen spelers van de Montessori en de Wegwijzer in de kwartfinales. Op het scherpst van de snede werd er gestreden om elk punt. Uiteindelijk kwamen Tijmen Brons (Montessori) en Antwan Snijders (Wegwijzer) in de finale. Antwan liet zien in deze klasse de sterkste te zijn.

Bij de meisjes groep 7 kwamen Floortje van Herwaarden (Wegwijzer) en Merel Diender (Carolus) in de finale. Dit werd de spannendste finale van de dag. Floortje overleefde 6 matchpoints en trok de winst naar zicht toe. Bij de meisjes groep 8 kwamen de zussen Eda en Seda Gökdas (de Buut) in de finale. In twee spannende games wist Eda de 1e prijs te winnen. Seda nam genoegen met de tweede prijs.

Aan het einde van de middag moesten groep 4 (meisjes en jongens samen), meisjes groep 5/6 en jongens groep 8 spelen. Bij de meisjes groep 5/6 wist Marrit Witkamp te winnen van Daphne Schlebaum (beide Wegwijzer). Bij de jongens groep 8 waren de poules heel erg spannend. In één poule was zelfs het aantal gescoorde punten doorslaggevend. Uiteindelijk kwamen Yassin Lasshab (de Buut) en Luuk Verwijmeren (Montesorri) in de finale. Daar wist Luuk beslag te leggen op de titel.

Voor het eerst deed groep 4 mee en speelde in een eigen klasse. Jasper van Doorn (Wegwijzer) had de primeur door de finale te winnen. Claudia Peters (Wegwijzer) werd heel knap tweede.

De leerlingen speelden niet alleen individueel, maar konden ook punten verdienen voor het scholenklassement. Twee scholen stonden vanaf het begin bovenaan. Uiteindelijk wist de Wegwijzer de meeste punten te verdienen en zo de Montessori achter zich te laten. De Wegwijzer mag zich de tafeltennisschool van 2013 noemen.

Alle tellers en organisatoren bedankt voor de hulp en graag weer tot volgend jaar.

Namens de organisatie Rob & Paul.