Mark Smith winnaar Menereis Open Soester 2014

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on whatsapp
Share on email

Wie zou de opvolger worden van Frank Hollak? Dat was vandaag de vraag bij de Menereis Open Soester. In een sterk deelnemersveld werd de finale van de Senioren 1 voor het eerst een internationale aangelegenheid. Mark Smith (Eng, Tempo Team) nam het op tegen Jamshid Sedigh (Iran, Hilversum). Mark was duidelijk de sterkste en versloeg Jamshid met 3-0 en sleepte daarmee de titel van Open Soester kampioen 2014 in de wacht.

De spannendste finale was te zien bij de Senioren 2. Buitenposter Jelle Bouwer pakte in een spannende wedstrijd met sluw noppenspel de winst tegen John Jansen (TTVN). De oogst van de Buitenpost delegatie bleef niet beperkt tot één prijs. Ook in de Senioren 3 klasse ging de winst naar Friesland. Rolf van Essen versloeg met 3-1 Pascal Slot van Olympia Enkhuizen.

Dit jaar waren er geen prijzen voor de organiserende vereniging. In de Senioren 4 ging de laatste SHOT-ters in de halve finale ten onder. De finale ging tussen de Hilversumse teamgenoten Duco Lieste en Yuri Reijerse. Duco won dit onderlinge treffen met 3-1.

Voor een overzicht van alle uitslagen vanaf de kwartfinales, klik hier.

De winnaars op een rijtje. Achterste rij v.l.n.r.: Jamshid Sedingh, Mark Smith, John Jansen, Pascal Slot, Jelle Bouwer. Onderste rij v.l.n.r.: Duco Lieste, Yuri Reijerse, Rolf van Essen.

Senioren 1

De Senioren 1 kenmerkte zich dit jaar door een sterk deelnemersveld, voornamelijk in de breedte was het niveau dit jaar hoger. Dit resulteerde in een aantal spannende wedstrijden en close calls wat betreft wie er door zouden gaan. Zo werd Jelle Goossend, finalist in 2013, verrassend uitgeschakeld. En datzelfde overkwam zijn teamgenoot Wilfred Schipper.

De poulefase werd afgesloten met de kraker tussen Jorrit Kalkman (HTC) en Martijn Heidema (Rega). Eerstgenoemde won deze partij met 3-2 en had direct in de knock-out ronde ook weer spannende partijen. In de kwartfinale verschalkte hij Martijn Wijers (Spirit) na een 0-2 achterstand. In de halve finale moest hij echter het onderspit delven tegen Mark Smith. In de onderste helft van het schema boekten Arnoud Meijer (Hilversum) en Jamshid Sedigh (Hilversum) eenvoudige 3-0 overwinningen in de kwartfinales. In de halve finale was Jamshid met 3-0 duidelijk te sterk voor Arnoud.

In de finale toonde Mark zijn beste spel van de dag. Met zijn linkshandige slagen wist hij Jamshid regelmatig uit te plaatsen en pakte met 3-0 de titel bij de Open Soester.

Senioren 2

Net als de Senioren 1 was de Senioren 2 sterk bezet. Verrassend hier was de uitschakeling van Hans van Gool (SHOT) en Paul Oostveen (TTVN). De eer van SHOT werd hoog gehouden door Axel Diemers. In de kwartfinale moet hij echter het hoofd buigen voor Jordy ten Have (Kampenion). Op zijn beurt moest Jordy in de halve finale zijn meerdere erkennen in Jelle Bouwer (Buitenpost).

In de onderste helft van het schema een SHOT-ter met ook een Buitenpost hart. Het bereiken van de kwartfinale door Oeds-Willem Miedema was een knappe prestatie, maar Nordin Gelderloos voorkwam een stunt. John Jansen knokte zich in de halve finale voorbij Nordin. In de finale was hij echter niet opgewassen tegen een ontketende Jelle. Met zijn sluwe noppenspel wist hij John continu te ontregelen en pakte daarmee de winst in de Senioren 2 klasse.

Senioren 3

Bij de Senioren 3 leverde de 1e kwartfinale een regelmatige overwinning op voor Pascal Slot (Olympia Enkhuizen). De andere 3 kwartfinales werden stuk voor stuk vijfsetters. Erik Leenders (ZTTV), Rolf van Essen (Buitenpost) en Adri Nagtegaal (SHOT) toonden zich hier de spelers met de sterkste zenuwen. Opvallend wel was de ‘achter de rug langs’ service van Mario Lenting. Hij probeerde hiermee Adri te verrassen maar die sloeg deze service stoïcijns terug met een winner. Pascal en Rolf wisten zich te plaatsen voor de finale. Daarin kwam Rolf steeds beter in zijn spel en wist hij uiteindelijk Pascal te verschalken en zodoende de titel in Senioren 3 voor zich op te eisen.

Senioren 4

Ook in de Senioren 4 klasse werd er goed gestreden om de punten. 3 SHOT-ters wisten de kwartfinales te bereiken. Daan Nijo en George Demmenie moesten hier echter het onderspit delven tegen respectievelijk Yuri Reijerse en Duco Lieste (beiden Hilversum). Sebastiaan wist wel de semi finale te bereiken. Peter Hanning werd in de verlenging van de vijfde game verslagen. De vierde halve finalist kwam uit het Oosten des lands: Sjoerd Schutten.

In de halve finales rekenende de Hilversummers gedecideerd af met hun opponenten zodat zij in de eindstrijd het tegen elkaar op mochten nemen. Waar Duco zich vooraf in de underdog positie probeerde manoeuvreren, trok hij wel aan het langste eind in een finale van vier games.

Na afloop van de finales werden de kampioenen gehuldigd en werd de dag vervolgens afgesloten met een buffet. Foto’s en filmpjes van deze dag volgen de komende dagen. Voor morgen staat het jeugdtoernooi op het programma!