Jeugdtitel prooi voor Nolan Schultz

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on whatsapp
Share on email

De zondag bij de Menereis Open Soester stond in het teken van het jeugdtoernooi. Dit jaar met ruim 70 deelnemers weer groter dan vorig jaar. En ook het niveau was gevarieerd. Van Landelijk A tot en met Startersklasse.

In het sterke deelnemersveld bij de Jeugd 1 ging de finale tussen Nolan Schultz (St. Hoger/TSB) en Patrick Nieuwendijk (TTVN). Na een 0-2 achterstand vocht Patrick zich terug in de wedstrijd. Maar Nolan wist in de vierde game een tandje bij te schakelen en pakte met een 3-1 overwinning de titel bij de Open Soester kampioenschappen.

Bij de Jeugd 2 troffen Douwe Peper (TTVN) en Bas Endstra (Almeerspin) elkaar in de finale. Ook hier vier games lang volop strijd die werd gewonnen door Douwe. Bij de Jeugd 3 waren er 6 SHOT-ters in de kwartfinales. Echter de prijzen bleven beperkt tot een 2e prijs van Damy. De overwinning ging naar de enige dame in het gezelschap: Jessa Buijnink van De Toekomst. Ook bij de Jeugd 4 was er geen hoofdprijs voor SHOT. De titel ging naar Ellin Nootebos (ZTTV). Zij kaapte de titel voor de neus van Mart Kempenaar (Over ’t Net) weg.

Voor een overzicht van alle uitslagen vanaf de kwartfinales, klik hier.

 

Jeugd 1

Het toernooi bij de jeugd 1 was dit jaar sterk bezet, met voornamelijk spelers uit de landelijke competitie. Desondanks kende de kwartfinales weinig verrassingen. Spannendste wedstrijd in de kwartfinale was de ontmoeting tussen Lisette van Es en Stephan Jansman. Stephan trok hierbij nipt aan het langste eind. In de halve finale kwam hij vervolgens echter tekort tegen Nolan Schultz. In de andere halve finale moet een vijfde game de beslissing brengen tussen Patrick Nieuwendijk en Patrik Roest. Nieuwendijk won deze wedstrijd. In de finale nam Nolan een 2-0 voorsprong. Patrick vocht zich knap terug in de wedstrijd. In de 4e game wist Nolan zijn tegenstander echter te verschalken en kroonde zich hiermee tot Open Soester kampioen 2014.

Jeugd 2

Bij de Jeugd 2 waren Bas Endstra en Douwe Peper in hun halve finales duidelijk te sterk voor Christiaan Ridders en Rikkert Menses. Waar Douwe in de kwartfinale nog moeite had met Nick van Dijk, kwam hij in de halve finale goed op stoom. In de finale wist de kleine Douwe af te rekenen met de lange Bas: 3-1.

Jeugd 3

Veel SHOT-ters in de Jeugd 3 klasse, maar helaas voor de organiserende vereniging geen titel. Op weg naar de finale schakelde Damy Overgoor achtereenvolgens clubgenoten Boris Brands en Rex Hubbeling uit. Jessa Buijnink, de enige dame in het gezelschap hield Damy echter van een titel af. Zij won de finale overtuigend met 3-0 en nam de 1e prijs mee naar het Oosten van het land.

Jeugd 4

In de Jeugd 4 tenslotte ook mooie wedstrijden van een goed niveau. Mart Kempenaar plaatste zich als eerste voor de finale na een 3-0 overwinning op Joost v/d Grinten. In de finale zag hij Ellin Nootebos aan de andere kant van de tafel verschijnen. Zij had in de halve finale eveneens met 3-0 afgerekend met Wasilis Salamanikis. In de finale leek Ellin af te stevenen op een 3-0 overwinning. Na een tactisch sterke time-out kwam Mart terug in de wedstrijd. Ellin liet zich verder echter niet verrassen en pakte de vierde game en de titel in de Jeugd 4.