Elsbeth en Rik in de prijzen bij de afdelingskampioenschappen

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on whatsapp
Share on email

Op de Zaterdagen 11 en 18 januari werden de afdelingskampioenschappen gehouden. De afvaardiging van SHOT bestond dit jaar uit 7 spelers: Elsbeth, Jesse, Rex, Luuk, Jip, Bart en Rik mee. Prijzen waren voor Elsbeth, zij werd 2e bij de meisjes junioren 2, en voor Rik, hij werd 2e bij de welpen 2.

Jesse en Rex wisten allebei partijen te winnen, maar de finales in de klassen waarin ze speelden wisten ze niet te halen. Bij het dubbelspel wisten ze 1 wedstrijd te winnen, maar dat was te weinig om de finalerondes te bereiken. Elsbeth wist bij de meisjes junioren 2 de finale te halen. Vooral in de halve finale speelde ze sterk. In de finale was haar tegenstander te sterk.

Bij de welpen speelden Luuk en Jip in de hoogste klasse. Daar wisten ze de finale niet te halen, maar lieten wel zien dat ze daar thuishoren. Bij de welpen 2 wist Rik heel knap de finalepoule te halen, waarin hij tweede werd. In de klasse op sterkte, jeugdklasse 6, kwam Bart met opvallend sterk spel tot de kwartfinale. Daar moest hij zijn meerdere erkennen in een veel grotere en oudere speler. Rik en Bart hebben laten zien dat ze een hoog niveau aan kunnen. Bij het dubbelspel lieten Bart en Rik het afweten in de jeugddubbelklasse 5. Luuk en Jip waren heel hoog ingedeeld met louter tegenstanders die hoger spelen in de competitie en op zijn minst een kop groter waren. Ze wisten de nummer twee geplaatst uit te schakelen en de halve finale te bereiken. Daarin werd het heel spannend, maar trokken ze in de 5e game net aan het kortste eind.

Het was goed dat we dit jaar met weer meer spelers hebben meegedaan. Onze spelers hebben zich laten zien. Volgend jaar verwachten we wederom met een grotere afvaardiging aan de start te verschijnen.