SHOT moeizaam langs Elan

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on whatsapp
Share on email

{score zij 3 wij 7}Afgelopen vrijdag was het de beurt om een grote uitslag te zetten tegen degradant Elan. De heenwedstrijd was geëindigd in 8-2, dus in de strijd om het kampioenschap wilde SHOT minimaal dezelfde uitslag neerzetten. Dat doel werd niet gehaald. Na een moeizame wedstrijd stond als einduitslag 7-3 voor SHOT op het scorebord.

Dennis South begon aan de eerste wedstrijd maar merkte al gauw dat hij niet lekker in de wedstrijd zat. Het lukte hem niet om zijn niveau te halen en verrassend kwam Elan hierdoor op voorsprong. Michiel van Amersfoort en René Rietveld wisten ieder hun eerste enkelspelen binnen te halen waarna het de beurt was aan het dubbel. In tegenstelling tot de vorige dubbels werd deze keer voor een andere opstelling gekozen, Van Amersfoort en Rietveld. Hier werd toch wel duidelijk dat er nog de nodige trainingsuren gemaakt moeten worden om dit dubbel sterker te maken. Ondertussen stond er een 2-2 tussenstand op het scorebord.

In de volgende 6 wedstrijden wisten de jongens van SHOT vijf maal hun tegenstander met verlies naar de kant te sturen. Helaas moest Van Amersfoort met het geringste verschil in de beslissende game nog een verliespartij incasseren. Het resultaat was dus een een 7-3 overwinning voor SHOT.

“Er had meer ingezeten” gaf Rietveld aan het einde aan. “Eén of twee punten extra zouden zeer goed uitkomen in de strijd om het kampioenschap”. Van Amersfoort speelde degelijk en sterk deze avond en won uiteindelijk tweemaal. South haalde zijn niveau niet maar wist wel twee degelijke overwinningen toe te voegen. Rietveld scoorde een moeizame hattrick en bleef ongeslagen in de enkelspelen.

Na deze mooie uitslag staat concurrent HTTC met 5 punten voor, SHOT heeft echter een wedstrijd minder gespeeld. Volgende week staat er op het programma Over ’t net thuis en is het zaak om een hoge uitslag neer te zetten.