SHOT zet ook underdog SVE opzij

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on whatsapp
Share on email

{score zij 2 wij 8}Afgelopen vrijdag stond het treffen tegen het sterke SVE in Utrecht op het programma. Ook deze week moest SHOT gehavend aantreden. Van Amersfoort was niet beschikbaar en Rietveld heeft nog steeds last van zijn schouderblessure. Aan Henri ter Steeg uit het tweede team werd gevraagd om het vlaggenschip van SHOT aan te sterken.

South nam SHOT op sleeptouw door het eerste punt met een moeizame overwinning binnen te slepen. Een stroeve start tegen het jonge talent van SVE werd in de laatste game met nipt verschil beslist. Kapel trad in de tweede wedstijd van de avond aan. Vanaf de eerste game kon je aan hem merken dat dit niet zijn wedstrijd ging worden en Kapel werd na drie rappe games met een verliespot naar de kant gestuurd. Invaller Ter Steeg mocht in zijn eerste wedstrijd aantreden tegen de kopman van SVE. De eerste twee games vielen door geforceerd spel naar de kant van SVE maar Henri herstelde zich knap. Drie games met slim spel zorgde ervoor dat hij zijn tegenstander aftroefde en de stand voor SHOT naar een voorsprong omboog.

Door dit goede spel werd ook besloten Ter Steeg in te zetten bij het dubbel, samen met South. Een verrassende keuze maar achteraf de juiste waardoor SHOT met 3-1 voor kwam.

In het verdere verloop kwam de voorsprong van de Soester tafeltennisers niet meer in gevaar. Alleen Ter Steeg moest zijn meerdere erkennen in het jonge talent van SVE wat de uiteindelijke stand op 8-2 bracht in het voordeel van SHOT.

“Een zeer knappe overwinning”, gaf Rietveld aan. “Vooraf zouden we voor 5-5 ook getekend hebben gezien het feit dat we gehavend aantraden.” Volgende week staat de belangrijke thuiswedstrijd tegen mede-titelkandidaat HTTC op het programma. “We staan twee punten voor en hebben nog een inhaalwedstrijd tegen SVE op 4 april. We staan er goed voor”, zegt Kapel met een grote glimlach. Bij winst tegen dit team staat er bijna niets meer in de weg en komt de landelijke competitie voor de Soester tafeltennisclub heel dichtbij.