Enerverende inhaalweek maakt veel duidelijk

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on whatsapp
Share on email

Er waren dusdanig veel wedstrijden te spelen in de inhaalweek, dat het op een volstrekt normale competitieweek leek. Het was superdruk bij SHOT. De inhaalweek was voor veel teams ook bijzonder succesvol te noemen, al hoefden daarvoor niet eens altijd de SHOT-teams zelf in actie te komen.

Alle uitslagen van de SHOT teams op een rijtje.

Hoofdklasse

SHOT 1 SVE 2 4-6 Nog maar 2 punten waren nodig om kampioen te worden. Die werden na 3 wedstrijden al gehaald. (Zie het vorige artikel op deze site.) Daarmee was de druk wel aardig van de ketel af en ontstond de vreemde situatie dat de enige verliespartij van het 1e in deze competitie ook gelijk de kampioenswedstrijd was. Dennis won 2 wedstrijden, waar Roy en Michiel op 1 zege bleven steken.
Hoofdklasse

SHOT 2 Elan 1 4-6 Elan had nog maar liefst 2 wedstrijden in te halen en kon, bij een goed resultaat over die 2 potten, ons 2e nog passeren op de ranglijst en daarmee SHOT op een degradatieplaats zetten. Elan kwam dan ook ‘verzwakt’ met de sterkste speler van Elan 2 als invaller op de proppen. Dat maakte inderdaad het verschil. Na een stevige wedstrijd stond na afloop een 4-6 nederlaag op de borden, waarmee Elan nog steeds zijn kansen op behoud hield. René won knap 2 keer, waar Martin (1 keer winst) en Henri (geen winst) minder fortuinlijk waren. Opmerkelijk was dat Elan een dag later in Nieuwegein zijn 2e inhaalwedstrijd speelde en daar een ongenadig pak rammel (9-1) kreeg. Daardoor blijft (nu alle ploegen weer gelijk staan in het aantal gespeelde wedstrijden) SHOT 4 punten vóór staan op Elan. Een net resultaat in de laatste week (tegen koploper Bijmaat) is dan voldoende voor lijfsbehoud.
1e Klasse

SHOT 3 Tielse TC 1 8-2 Het 3e was al gedegradeerd en het lijkt wel alsof dat bevrijdend werkte voor het team. Met invaller Oeds (Rob had zichzelf vrijaf gegeven) werd Tielse vakkundig opgerold, al moet gezegd worden dat ook in de uitwedstrijd al bleek dat Tielse een lekkere tegenstander was. Invaller Oeds won maar liefst 2 wedstrijden, evenals Danny. Axel werd kopman van de dag met 3 gewonnen partijen. Tielse moet nu in de laatste wedstrijd nog hard knokken om zich te handhaven.
3e Klasse

SHOT 7 Het 7e team speelde niet deze week, maar kon, zonder zelf te spelen, toch tevreden zijn. Concurrent Huizen (waartegen nog in de allerlaatste wedstrijd gespeeld moet worden) kreeg in zijn inhaalwedstrijd flink klop, waardoor SHOT nu met 4 punten voorsprong aan de slotwedstrijd met Huizen mag beginnen. Er mag door SHOT dus met 6-4 verloren worden om zich toch te kunnen handhaven.
4e Klasse

TVP 4 SHOT 8 4-6 Tegen staartclub TVP had ons 8e verrassend veel moeite om een goed resultaat te halen. Dat zet ook meteen een aardige streep door de kampioenskansen voor dit team. Daar lijkt het 8e overigens zelf niet erg rouwig om. Barend en Jan namen beiden 2 punten mee naar huis. George pikte 1 puntje mee.
4e Klasse

SHOT 9 VTV 13 5-5 Tegen kampioenskandidaat VTV ging het 9e (op dinsdagavond) flink van start. Al snel stond er een 4-0 tussenstand op het bord. Daarna liet VTV zien dat het echt wel wat in huis had en kwam het nog fraai terug tot 5-5. Shot had daarmee wel zijn plicht vervuld, want eerder wist het ook de andere kampioenskandidaat al op 5-5 te houden. Sebastiaan en Koos wonnen elk 1 partij, waar Daan 2 tegenstanders wist te verschalken.
4e Klasse

SHOT 9 UTTC 8 7-3 Het 9e had maar liefts 2 wedstrijden in te halen. Tegen UTTC werd een reguliere winst behaald. Daan (hattrick), Sebastiaan (2 keer) en Koos (1 keer) haalden de punten binnen. Het 9e heeft zich daarmee opgewerkt naar een knappe 3e plaats.