Spetterende finale bij de senioren

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on whatsapp
Share on email

De finale week stond weer bol van de spanning voor sommige teams. Met wisselend resultaat. De voorjaarscompetitie van 2014 heeft al met al voor Shot een mooie opbrengst: 3 kampioenen en slechts 1 degradant.

Alle uitslagen van de SHOT teams op een rijtje.

Hoofdklasse

SVO 1 SHOT 1 7-3 Het 1e was al kampioen en moest dus puur voor de eer nog tegen SVO aantreden. Die eer werd helaas wel beschaamd door met 2 invallers op pad te gaan. Invaller Henri zorgde er overigens met 2 overwinningen voor dat het geen complete blamage werd. Michiel won 1 partij en invaller Pim (uit het 7e!) was al blij dat hij een game won.
Hoofdklasse

Bijmaat 3 SHOT 2 5-5 Het 2e behaalde een uiterst nuttig gelijkspel bij kampioen Bijmaat. Met die 5 punten bleef het precies concurrent Elan met 1 punt voor in de eindlijst. Dus net geen degradatie en dus in het najaar weer Hoofdklasse! Hans en Henri wonnen elk 1 keer, waar Martin met 2 zeges een prima prestatie neerzette.
1e Klasse

Gispen 1 Shot 3 7-3 een alleszins net verlies tegen het sterke Gispen. Alleen Rob bleef een beetje onder de maat en won niets. Danny won 1 keer en Axel begint steeds meer vat op het niveau te krijgen getuige zijn 2 overwinningen. De degradatie is desondanks een feit. Volgend jaar dus 2e klas.
2e Klasse

SHOT 4 TTVN 2 7-3 Kampioen TTVN kwam niet in zijn sterkste opstelling en dat werd stevig afgestraft door een scherp 4e team. Daarmee eindgt het 4e op plek 2 in de eindrangschikking. Joris, Oeds en Paul wonnen allen 2 punten en verloren ook allemaal van dezelfde tegenstander.
3e Klasse

SHOT 5 HTV 5 8-2 Het woord competitievervalsing is zeker niet van toepassing op het 5e. Ondanks dat het al weken kampioen is, werd ook nu weer een klinkende overwinning behaald. Michael was weer ongeslagen, zoals hij dat al de hele competitie is geweest. Michael mag natuurlijk nooit meer 3e klas spelen. Ook Gerben bleef ongeslagen. Maria pikte 1 punt mee.
3e Klasse

SHOT 6 Hilversum 15 4-6 Hilversum moest vechten tegen degradatie. Het 6e kon kampioen worden, maar wilden de jongens dat wel? Toen de stofwolken opgetrokken waren stond er een nipte nederlaag op het bord. Het 6e dus geen kampioen en komend najaar weer gewoon 3e klas. Greg, Rob en Wieb wonnen ieder 1 partij.
3e Klasse

Huizen 5 SHOT 7 5-5 Het was erop of eronder! Huizen of Shot moest degraderen. In een zinderende wedstrijd, waarin een 4-1 achterstand werd opgelopen, kwam SHOT toch weer fraai terug tot 4-4, waarmee handhaving in de 3e klas een feit was. Uiteindelijk werd het 5-5, maar dat was voor de statistieken. Pim kon, ondanks de spanning, een mooie hattrick noteren. Ook Sascha speelde sterk met 2 keer winst. Joop zorgde dat het team mentaal op de been bleef, maar won zelf geen partij.
4e Klasse

SHOT 8 TVP 4 6-4 Ook het 8e had nog kampioenskansen, maar was er waarschijnlijk niet rouwig om dat tegen degradant TVP slechts een krappe overwinning geboekt werd. Ook het 8e dus geen kampioen en straks gewoon weer 4e klas. George en Jan konden elk 2 winstpartijen noteren. Fred sloot aan met 1 winstpartij.
4e Klasse

ONI 2 SHOT 9 1-9 Tegen degradant ONI wist het 9e nog eens flink uit te halen. Verrassend was dat Martin dat ene puntje liet schieten. Sebastiaan en Koos bleven ongeslagen. Het 9e was al weken veilig en speelt in het najaar gewoon weer 4e klas.
5e Klasse

SHOT 10 Hilversum 23 6-4 Het 10e had een kleine overwinning nodig om kampioen te worden en dat werd ook maar net gehaald! SHOT 10 dus naar de 4e klas! Ton deed weer eens mee en bleef ongeslagen. Herman werd door 2 tegenstanders gefeliciteerd, waar Jan 1 punt binnenhaalde.
6e Klasse

SHOT 11 ONI 5 9-1 Het 11e sloot een mooie competitie af met een royale 9-1 overwinning. Daarmee eindigt het team op een mooie 2e plaats. Angélique en Hans bleven ongeslagen, waar Esther 1 puntje moest inleveren.