Duo-competitie een zegen?

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on whatsapp
Share on email

Al sinds mensenheugenis klagen tafeltennissers over de lengte van de tafeltenniswedstrijden. Als partijen aan elkaar gewaagd zijn, kan een wedstrijd zomaar na middernacht eindigen. Bij een uitwedstrijd lig je dan, als er ook nog een 3e helft gespeeld wordt, vaak pas om 2 uur op bed. Zeker als je door-de-weeks speelt en de volgende morgen weer moet werken, is dat een hele opgaaf. Dit heeft wellicht, in het verleden, al aanhang voor de tafeltennissport gekost.

Het is dan ook niet zomaar dat de eredivisie enkele jaren geleden haar wedstrijden verkort heeft naar 7 wedstrijden en afgelopen seizoen zelfs het dubbelspel afgeschaft heeft. Alles om wedstrijden korter en attractiever voor het publiek te maken. Natuurlijk telt dit minder voor de spelers zelf, maar ook in lagere klassen komen mensen niet graag een hele wedstrijd kijken naar een 1e team. Het duurt simpelweg allemaal veel te lang.

Om die reden heeft de afdeling Midden besloten om een ‘Duo-competitie’ op te zetten bij de senioren. Een competitie dus waarin je met teams van twee personen speelt en (dus) maximaal 5 wedstrijden te spelen hebt tegen de tegenstanders. Zo’n wedstrijd is, als je om half 9 begint, toch zeker om half 11 afgelopen.

Of het een succes wordt zullen we moeten afwachten. Maar dat de NTTB (in dit geval de afdeling Midden, naar een voorbeeld uit de afdeling West) hier mee komt, mag zondermeer positief genoemd worden. Er gebeurt in elk geval iets en wie weet worden we allemaal razend enthousiast. De start zal zeker nog aarzelend zijn, maar gelukkig heeft de NTTB maximale vrijheden toegestaan, zodat deze geboorte alle kansen krijgt op een gezonde groei. Helaas is de promotiecampagne van de afdeling Midden wat magertjes. Laat dat ons niet beletten om dit initiatief alle kansen te geven!