Martin en Elsbeth clubkampioenen

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on whatsapp
Share on email

Zijn aantal tweede plekken is niet meer te tellen, het aantal eerste plekken is nog wel te tellen. Vandaag pakte Martin Fransen zijn derde titel bij de clubkampioenschappen. In een eenzijdige finale was hij te sterk voor teamgenoot Henri ter Steeg. Bij de jeugd was Elsbeth wederom de sterkste. Zij pakte haar vierde titel op rij, een unicum in de historie van SHOT.

Bekijk de foto’s op Facebook

Senioren 1 en 2

De senioren 1 en 2 startten in gecombineerde poules, bestaande uit een tweetal 7-kampen waarbij de nummers 1 t/m 3 zich plaatsten voor de Senioren 1 finaleronde. In poule A was het lange tijd spannend en vielen diverse verrassingen te noteren. Nadat de rookwolken waren opgetrokken, bleek de top 3 zoals vooraf verwacht te bestaan uit Martin (1e), Michiel (2e) en Henri (3e). In poule B was het precies andersom. Lange tijd uitslagen zoals de meesten die zouden voorspellen. Aan het eind toch verrassingen door dat René (de Gier) verloor van zowel Axel en Robbie en daarmee veroordeeld werd tot het spelen van Senioren 2.

In de kwartfinales bij de Senioren was het Robbie die met zijn verdedigende spel Michiel compleet gek wist te maken. Een duidelijke 3-0 zege waarmee hij zich plaatste voor de halve finale tegen Martin. Menigeen verzuchtte dat ze graag op Robbie hadden ingezet bij de bookmakers, maar daarvoor was het nu te laat. In de halve finale kon Robbie echter niet voor een nieuwe stunt zorgen. Martin en Robbie kennen elkaars spel door en door. Dat was duidelijk in het voordeel van Martin die Robbie eenvoudig opzij zette.

In de andere helft van het schema had Henri een moeizame start tegen Axel. Bij 0-1 4-10 kantelde de wedstrijd echter en greep Henri duidelijk de macht en kwam vervolgens niet meer in problemen. In de halve finale tegen René (Rietveld) ging het gelijk op en moest de vijfde game de beslissing brengen. Daarin bleek Henri op de belangrijke momenten net iets scherper.

De toeschouwers gingen eens goed zitten voor de finale, maar zagen een behoorlijk eenzijdige eindstrijd. Waar Henri in de poulewedstrijd van Martin had gewonnen door scherp te serveren en dito te retourneren, was het nu een totaal andere wedstrijd. Vanaf het begin zat Martin er bovenop en gaf hij Henri geen kans. Binnen 15 minuten stond de 3-0 einduitslag op het bord.

Bij de Senioren 2 zette René (de Gier) zich over zijn teleurstellingen heen en haalde eenvoudig de eindstrijd door overwinningen op Danny en René (Koster). In de finale verscheen Rowan aan de andere kant van de tafel. In de halve finale had Rowan zich bijna verslikt in Gerben, die in de kwartfinale verrassend had gewonnen van Joris. Hoewel Rowan in het begin van de games steeds het voortouw nam, was het toch René die het beste van het spel had en de winst naar zich toe trok.

Senioren 3

De Senioren 3 klasse bestond uit een 8-kamp. De tweede plek ging in deze klasse naar Elsbeth. Verrassend genoeg ging de zege in deze klasse naar Sebastiaan, zijn allereerste titel bij de clubkampioenschappen. En een verdiende ook! Overduidelijk was hij vandaag de beste in de 8-kamp en geen moment kwam hij in gevaar. Gevestigde namen als Fred en Bert kwamen er nu niet tussen.

Jeugd

De jeugd speelde in twee klassen en daarnaast werd ook een dubbeltoernooi gespeeld. Het dubbeltoernooi werd gewonnen door Luuk Houtgast en Jip Wijers. In de Jeugd 2 werd in een poule gespeeld. De strijd om plek 1 en 2 ging tussen Max van Vriesland en Jordin van Dorresteijn. Deze strijd werd beslist in het voordeel van Max.

Bij de Jeugd 1 was de vraag wie Elsbeth van haar 4e opeenvolgende titel af kon houden. Het antwoord was dat niemand dat lukte, al kwamen Jip en Boris wel heel dichtbij. In de finale legde Luuk Houtgast haar het vuur aan de schenen, maar dat bleek niet genoeg voor winst. Wel is het duidelijk dat de jonge generatie bij SHOT er aan zit te komen. De jonkies van SHOT lieten weer een puike indruk achter en wellicht grijpen zij volgend jaar de macht al in het jeugdtoernooi?