Arnoud Meijer winnaar 2e WUTTO toernooi!

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on whatsapp
Share on email

De tweede editie van het WUTTO SHOT Hardbat Open is gewonnen door Arnoud Meijer. In een prachtige en spannende finale pakte Arnoud de titel tegen Yohan Lecomte. Arnoud vocht zich na een 0-2 achterstand terug in de wedstrijd. In de vijfde game kwam hij 10-5 voor, maar wist de matchpoints (nog) niet te benutten. Yohan kwam langszij en kwam op matchpoint, maar ook hij wist het matchpoint niet te verzilveren. Op 12-11 maakte Arnoud het beslissende punt en pakte zo de toernooiwinst. Bij het jeugdtoernooi wist Boris Brands zijn titel van 2013 te prolongeren.

Met 32 senioren en 10 jeugdleden was de zaal goed gevuld. Iedereen die zich opgegeven had was aanwezig zodat het toernooi op tijd kon beginnen. In de eerste ronde van het senioren toernooi werd gestreden in 5 poules. Daar werd gekeken wie in klasse A het toernooi mocht vervolgen, de rest ging uitmaken wie kampioen werd in klasse B. Daarnaast was er een apart jeugdtoernooi.

 

Boris Brands prolongeert titel jeugd

Bij het jeugdtoernooi werd er gespeeld in twee poules. Opvallend was het goede spel van Max van Vriesland. Hij won van Holger en Boris (de kampioen van vorig jaar). Hij wist helaas de halve finale echter niet te halen. Na een schitterende wedstrijd moest hij Ronnie Pietersen feliciteren.

Ronnie speelde tegen Holger van Gorkum in de halve finale. Na alweer een thriller wist Ronnie de finale te halen. In de andere halve finale schakelde Boris Brands Koen Houtgast uit. Met defensief spel wist hij de aanval van Koen te pareren. In de finale bleek Boris te sterk voor Ronnie. Ronnie kan desondanks terugkijken op een zeer sterk toernooi, terwijl Boris zijn titel wist te prolongeren.

 

Klasse B Senioren: een prooi voor De Radder

In de kwartfinale zaten maar liefst 4 SHOT-ters. Daar bleef er slechts één, Gerben de Radder, van over in de halve finales. Hij speelde tegen Jan Willem van Asch in de halve finale. In een 5-setter was Gerben uiteindelijk de sterkste. In de andere halve finale streden Buitenhuis en Van Teeseling om de finale plek. Laatstgenoemde trok in 4 games aan het langste eind. In de finale bleek De Radder te sterk voor Van Teeseling (11-9, 13-11, 11-13 en 11-8).

 

Klasse A Senioren, de wraak van Meijer

De beste 16 van de dag streden om de titel en het geld in klasse A. Drie spelers waren op papier het sterkst: Kraaijenbrink (de winnaar van vorig jaar), Meijer en Lecomte (de verrassing uit Frankrijk). Uiteindelijk bleken deze inderdaad de sterksten. Aangevuld met Ian de Graaf speelden zij de halve finales. Arnoud Meijer won in drie games van De Graaf. In de andere halve finale was de Fransman Yohan Lecomte in drie games te sterk voor Reginald Kraaijenbrink.

Het werd dus geen herhaling van de finale van vorig jaar en dus geen echte revanche voor Arnoud Meijer, maar hij moest vol aan de bak tegen Yohan Lecomte. Het werd een echte strijd. Een finale waarvan het 40 man sterke publiek zichtbaar genoot. Na twee games stond Lecomte met 2-0 voor. Het was duidelijk dat Arnoud Meijer uit een ander vaatje moest tappen, om niet net als vorig jaar tweede te worden. In de derde game keerde het tij. Met sterk verdedigend spel wist Meijer de derde en ook de vierde game naar zich toe te trekken. In de 5e game kwam Meijer met 10-5 voor. Lecomte vocht zich met rake aanvalsballen terug tot 10-10, waarna hij zelfs op matchpoint kwam. Deze wist Lecomte echter niet te verzilveren. Meijer scoorde drie punten op rij en pakte de titel (7-11, 6-11, 11-2, 11-9, 13-11)!

De vijfde game van deze kraker is terug te zien in onderstaande video (gefilmd door en met dank aan Michel v/d Kamp)

{youtube:http://www.youtube.com/watch?v=KsomiwHp1ws}

 

Daarnaast is er ook een volledige impressie van de dag beschikbaar, zie YouTube (gemaakt door Robin de Roode)

En er zijn ook foto’s van het toernooi en de prijsuitreiking beschikbaar op PicasaWeb (gemaakt door Frans Wieringa)