Plastic tafeltennisbal op komst!

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on whatsapp
Share on email

Een kleine revolutie in tafeltennisland: de huidige celluloid bal wordt vervangen door een plastic bal! We hebben nog een jaar de tijd om daarop over te gaan, maar ik hoop dat onze sponsor Tsuri ons binnenkort een paar exemplaren kan leveren om het eens te kunnen ervaren. Onderstaande tekst hebben we letterlijk van de NTTB overgenomen:

Het Hoofdbestuur heeft in haar vergadering op 12 juni j.l. een besluit genomen over de invoering van de plastic bal, internationaal ook wel de niet-celluloid bal genoemd. Per 1 juli is het mogelijk om tijdens nationale toernooien en tijdens de competitie gebruikt te maken van de plastic bal in plaats van de huidige celluloid ballen.

De eredivisieverenigingen wordt aanbevolen vanaf het najaar 2014 (september) met de nieuwe ballen te spelen. Het spelen met de plastic ballen wordt voor de eredivisie per 1 januari 2015 verplicht. De nieuwe ballen, die door het afschaffen van celluloid, per 1 juli worden geïntroduceerd op internationaal niveau, zullen vanaf het seizoen 2014/2015 ook gebruikt worden tijdens het merendeel van de nationale toernooien. De toernooien waar vanaf september 2014 met plastic ballen gespeeld zal worden zijn:

•Masters;

•NK A;

•NTTB Beker;

•Finale eredivisie;

•A-jeugdtoernooien (A-Jeugdranglijsttoernooien, Nationale Jeugd Meerkampen en NJK).

 

Vanaf het seizoen 2015/2016 worden alle nationale toernooien met plastic ballen gespeeld. Ook zijn alle verenigingen vanaf het seizoen 2015/2016 verplicht competitie en toernooien te spelen met de nieuwe plastic bal. Wanneer de invoering van de plastic ballen problemen met zich mee brengt (op welk gebied dan ook), zal het Hoofdbestuur zich opnieuw beraden over dit besluit.