SHOT krijgt pak slag van US

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on whatsapp
Share on email

{score wij 0 zij 10}Het vlaggenschip van tafeltennis vereniging SHOT Soest, vorig seizoen met flinke overmacht kampioen in de Hoofdklasse, stond afgelopen zaterdag voor hun debuut in de landelijke 3 divisie. Het team is zich ervan bewust dat het een heel lastig seizoen zal worden.

Het team, bestaande uit René Rietveld (26), Roy kapel (17), Dennis South (20) en Michiel van Amersfoort (20), mocht het zaterdag opnemen tegen US uit Amsterdam. Het team kampt met blessures en omdat speler/coach Rietveld op trainingskamp is in Italië, werd als invaller gekozen voor Axel Diemers uit het 3e. Rietveld legt zijn keuze voor Diemers simpel uit: “Axel heeft laten zien een echte joker te zijn op bepaalde momenten. Hij traint hard en laat je nooit vallen als je hem nodig hebt.”

Michiel begon zijn eerste partij sterk en kwam verdiend op voorsprong. Helaas wist de geraffineerde tegenstander Han Geluk Michiel‘s spel te ontregelen en dat resulteerde in een 1-3 overwinning voor Geluk.

Daarna was het aan Axel om voor een stunt te zorgen, Axel speelde geweldig en maakte het zijn tegenstander heel moeilijk. Die tegenstander is een oude bekende van het team, Jos Prinzen is namelijk zelf een oud-SHOT-ter. Rietveld heeft zelfs vanuit Italië beeldmateriaal gestuurd om zo goed mogelijk Jos te kunnen analyseren. Helaas voor Axel werd zijn goeie spel niet beloond met een overwinning. Roy speelde een fantastische partij tegen Harmen Kramer. Kapel, die 6 weken in China getraind heeft deze zomer, zorgde met snel spel zijn tegenstander tot matchpoints aan toe te onderdrukken. Helaas was het toch Roy die zijn tegenstander na 5 games moest feliciteren.

De dubbel van Michiel en Roy werd helaas in 5e verloren. Het team baalde enorm want ze hadden zeker een punt al mogen hebben. Toch gingen de Soesters strijdend door maar ook de rest van de partijen ging nipt verloren.

Dat betekende een 0-10 pak rammel voor de Soesters. Coach Rietveld die via telefoon op de hoogte werd gehouden door teammanager Harry Japel was onverbiddelijk. Rietveld: “Axel kan ik vandaag niks kwalijk nemen, hij heeft goed gespeeld en geknokt. Dat geldt ook voor Roy, ook al moet die wel progressie gaan boeken.” Over Van Amersfoort was Rietveld niet te spreken. René: “Michiel is gewoon niet fit terug gekomen van zijn zomerwerk, het wordt hoog tijd dat hij zijn fysieke training hervat. Ik geef hem zeker nog een kans dit seizoen, maar als het niet beter wordt mag hij de bank warm gaan houden.” Rietveld spreekt wel uit dat hij het knap vindt van alle 3 dat ze zo hebben geknokt en zich goed hebben gedragen. “Daar hamer ik al 3 seizoenen op”, aldus Rietveld.

Volgende week kan de coach kiezen uit een fitte selectie en dat biedt perspectief, de mannen van SHOT moeten dan namelijk naar Rapidity uit Beverwijk!