Wegwijzer wint Kinder Tafeltennis Feest

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on whatsapp
Share on email

Net als voorgaande jaren vond op de laatste zaterdag voor de Kerst het traditionele Kindertafeltennisfeest. Met ruim 100 deelnemers, die verdeeld over drie blokken in actie kwamen, was het weer een mooi toernooi. Het scholenklassement werd voor de 4e keer op rij gewonnen door de Wegwijzer.

In het eerste blok kwamen de jongens uit groep 5/6 in actie, 25 spelers verdeeld over 4 poules. Na de spannende poulewedstrijden volgde de kwartfinales. In de halve finales waren er drie spelers van de Montessori school. De hoofdprijs in deze klasse ging echter naar de Achtbaan aangezien Luuk Houtgast gedecideerd de finale tegen Sven Boven in zijn voordeel besliste.

Ook de meisjes uit groep 7 moesten vroeg op. Na een zeskamp gingen de 4 beste speelsters door naar de halve finales. Beide halve finales waren erg spannend en moesten soms in de verlenging beslist worden. Uiteindelijk wisten Leah de Heij en Merel Hulshof zich te plaatsen voor de finale. Daarin bleek Leah de sterkste en won daarmee de titel.

In het tweede blok 3 verschillende categorie├źn. De meisjes uit groep 5/6 speelden net als de meisjes uit groep 7 een zeskamp, gevolgd door knock-out rondes. In deze klasse bereikten Merel Wiggers en Lieke Berger de finale. Merel had haar zenuwen het beste in bedwang en pakte zodoende de titel in deze klasse. Voor de categorie groep 4 zaten de jongens en meisjes bij elkaar. Topfavoriet Koen Houtgast maakte hier zijn favorietenrol waar. De tweede plaats was voor Roderick Huie.

Ook de jongens uit groep 7 moesten in het tweede blok achter de tafel verschijnen. In deze klasse veel spelers die al trainen en competitie bij SHOT. De finale in deze klasse ging tussen SHOT-ters Rik Hooft en Bart Kooij. Een wedstrijd die altijd spannend is, en zo ook deze editie. Deze keer was het Bart die het koelbloedigst was en de winst naar zich toe trok.

Om half vier was het tijd voor het derde en laatste blok. In dit blok kwamen de leerlingen uit groep 8 in actie. Bij de jongens stonden in de kwartfinales alleen spelers van de Montessori en de Wegwijzer. In de finale twee leerlingen van de Montessori: Bas Verwijmeren en Tijmen Brons. Vorig jaar pakte broer Luuk de titel, nu nam Bas de titel mee naar huis. Bij de meisjes stonden Floortje Herwaarden en Qiana Westra tegenover elkaar in de finale. Een spannende eindstrijd, waarbij Floortje uiteindelijk de sterkste bleek te zijn.

Voor de organisatoren was er vandaag een mijlpaal te noteren. Voor de 20e keer werd dit toernooi namelijk georganiseerd door Rob Houtgast en Paul Roest. Dus naast de felicitaties aan de winnaars van vandaag ook de felicitaties aan de organisaties. En zoals je mag verwachten van Paul en Rob liep het toernooi weer op rolletjes. Mede natuurlijk dankzij de vele vrijwilligers van SHOT!