Het oliebollentoernooi van 2014

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on whatsapp
Share on email

Met de kerstdagen achter de rug werd er als afsluiter van het jaar een toernooi georganiseerd bij SHOT en niet te vergeten het oliebollen toernooi!!! Dit jaar werd het toernooi op een later tijdstip gespeeld dan de gebruikelijke jaren ivm de bondstrainingen in de speelzaal.

Een ieder begon zich te verzamelen in de sportkantine tussen vijf en half zes waar de geur van de verse oliebollen je al tegemoet kwam en zelfs de kinderen van de bond na de training ook een overheerlijk oliebolletje mochten nuttigen. De leden van SHOT gingen naar de zaal en de ballen hoorden je gaan over de tafels onder een hard gelach van vrolijke mensen. Na een half uur inspelen werd een ieder verzocht naar de kantine te komen waar de loting van de spelers werden verricht door Danny Hilhorst.

De senioren werden gekoppeld aan een jeugdlid wat al enige tijd traditie is bij tafeltennisvereniging SHOT. Na de loting ging een ieder naar de zaal waar uit twee kanten van de zaal werd gestreden om de titel van het oliebollentoernooi, de spanning steeg maar ook de gezelligheid. De spelers gingen vaak na het spelen van hun wedstrijd even naar de kantine om zo van een heerlijke oliebol tussendoor te genieten en ja de uitdrukking is dan ook voor niets “liefde gaat door de maag” maar bij SHOT ook de gezelligheid en het samen zijn!

De spelers bleven tussendoor tafeltennissen en strijden om de kruisfinales te bereiken. Aan de linkerkant van de zaal was de laatste wedstrijd tussen Elsbeth/Rick tegen Rob/Rex. De beiden koppels waren nog ongeslagen in de gespeelde wedstrijden dus streden de koppels wie zal er eerste en/of twee worden in de poule. Na spannende rally’s en prachtige ballen kwamen Rob en Rex als winnaar uit de bus en mochten als eerste door. Aan de andere kant van de zaal was het een stuk spannender. Vier koppels eindigden gelijk en moest er door telling uitkomst komen wie er door zal gaan aan de hand van onderlinge resultaten en behaalde games. Hieruit kwamen de volgende koppels die doorgingen: Gerrit/Jackie als eerste en als tweede koppel Fred/Bart, helaas moest Fred weg, gelukkig was Dennis bereid was om zijn plaats in te nemen. Nu de koppels bekend zijn, werden de kruisfinales gespeeld en wat was het spannend en gezellig, de oliebollen bleven gegeten worden en gelach was door de zaal te horen.

Na fantastische rally’s en punten die van ene naar de andere kant werden geslagen mochten Gerrit/Jackie het opnemen tegen Rob/Rex in de eindstrijd. Rex had nog nooit gewonnen van Jackie maar bleef in zichzelf geloven en begon de ene na de andere mooie bal te slaan. Na een spannende finale tussen beide jeugdspelers mocht Rex als winnaar van tafel lopen en de felicitaties van Jackie in ontvangst nemen. Aan de andere kant ging het tussen Gerrit en Rob waar de spanning ook om te snijden was maar ook een vrolijke lach aan tafel! De ene na de andere mooie rally kwam van de tafel af, daar waar Rob nog goed weg kwam in de tweede game met twee wedstrijdballen tegen bleef Rob in zichzelf geloven. Rob won de wedstrijd met 2-1 waardoor het koppel Rob/Rex het oliebollentoernooi van 2014 op hun naam mogen schrijven.

Sportieve groet en de beste wensen,

Rob Huis in ’t Veld.