Jelle Goossens winnaar Menereis Open Soester

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on whatsapp
Share on email

De 2015 editie van de Menereis Open Soester is gewonnen door Jelle Goossens. In een spannende eindstrijd overleefde hij drie matchpoints tegen John van Spengen. In de verlenging van de vijfde game pakte hij de winst. De Senioren 2 werd gewonnen door Harry Bootsma. in de Senioren 3 klasse ging de titel naar Rens de Haas, Jasper Diekerhof was de sterkste bij de Senioren 4.

De foto’s van het seniorentoernooi zijn te vinden in ons Picasa webalbum. Voor een volledig overzicht van alle uitslagen, klik je hier.

Natuurlijk is er ook een filmpje gemaakt:

{youtube:http://www.youtube.com/watch?v=XDGM9qFWi-M}

Op zaterdag 3 januari stond geheel volgens traditie de Menereis Open Soester op het programma. Wederom een mooi deelnemersveld, 84 deelnemers verdeeld in vier klassen.

In de kwartfinales kende bovenste helft van het schema een tweetal spannende partijen. John van Spengen moest diep gaan om Martijn Wijers van zich af te houden. Oud-SHOT-ter Jos Prinzen leek zijn stunt uit de poulefase, hij won van favoriet Jelle Goossens, voort te zetten tegen Quinten van Dissel. Na een tactische ingreep van coach Joris wist Quinten de partij toch in vijven naar zich toe te trekken. In de halve finale rekende John af met clubgenoot Quinten en plaatste zich daarmee voor de finale.

In de onderste helft van het schema plaatsen Jelle Goossens en Hans den Blanken zich via overtuigende 3-0 overwinningen op Franky Meijer en Rogier Wijker voor de halve finales. Een kraker van een halve finale volgde. Jelle liet Hans ontsnappen in de 4e game, maar sloeg alsnog toe in de beslissende game. De finale tussen John en Jelle ging gelijk op. Dan weer een kleine voorsprong voor Jelle, dan weer John die voor stond. In de vijfde game leek John aan het langste eind te gaan trekken: hij nam een 7-4 voorsprong en hield die vast tot 10-7. Jelle bleef echter doorgang, werkte 3 matchpoints weg en sloeg in de verlenging direct toe. En daarmee pakte hij de titel van de Open Soester kampioenschappen!

Bij de Senioren 2 bereikte Harry Bootsma, via overwinningen op Peter Smit en Mark  Broers, op overtuigende wijze de finale. Tegenover hem in de finale stond Jeroen Rotman. Via knappe overwinningen op Michiel van Amersfoort en titelverdediger Jelle Bouwer had hij zich geplaatst voor de finale. In de finale wist Harry op ervaring het verschil te maken: 3-0.

Bij de Senioren 3 was er goede hoop op een winnaar van SHOT. René Koster was echter de enige die zich wist te plaatsen voor de halve finale. Daarin ging hij ten onder tegen Rens de Haas. De andere finalist kwam uit de partij tussen Erik Leenders en Niels Durenkamp, deze partij ging met 3-1 naar Niels. In de finale bleek Rens over de sterkste zenuwen te beschikken. Met een 3-1 overwinning sleepte hij de titel bij de Senioren 3 binnen.

Nog geen titels voor de SHOT-ters dus. Bij de Senioren 4 dan? Sebastiaan van Dijk leek in de finale lange tijd op weg naar de zege. Jasper knokte zich echter sterk terug in de partij en slaagde er in een vijfde game af te dwingen. In een kraker van een vijfde game was het Jasper die het eindspel het sterkst wist te spelen en daarmee de 1e prijs binnen sleepte.