Jeugdtitel Menereis Open Soester naar Patrick Nieuwendijk

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on whatsapp
Share on email

Zoals de laatste jaren gebruikelijk kwamen de jeugdspelers op zondag in actie bij de Menereis Open Soester. De titel ging dit jaar naar Patrick Nieuwendijk, die in de finale Tim van der Leeden versloeg. Bij de Jeugd 2 ging de titel ook naar een Patrick: Patrick Ceelie. Hij was in de finale met 3-1 Luuk Houtgast de baas.

Bij de Jeugd 3 zagen we ook een SHOT-ter ten onder gaan in de finale. Boris Brands bleek te kort te komen tegen Nigel Arrias.Toch was er nog een titel voor de organiserende vereniging: Arthur Peters. Met zijn been in het gips vocht hij zich door de partijen heen en versloeg in de finale Joris Maassen.

Bekijk de foto’s van het toernooi op Picasa. De uitslagen van de knock-out rondes vind je hier.

Het jeugdtoernooi kende zoals gebruikelijk 4 klassen. Bij de Jeugd 1 gingen alle geplaatste spelers volgens verwachting door naar de kwartfinales. Jorn Waltman speelde een kraker tegen Coen Drijfhout, die hij uiteindelijk met 3-2 won. Net als Patrick Nieuwendijk, Danylo v/d Bos en Tim v/d Leeden plaatste hij zich voor de halve finales. De halve finales lieten duidelijke overwinningen zien voor Patrick (tegen Danylo) en Tim (tegen Jorn). De finale werd een mooie wedstrijd tussen Patrick en Tim waarin Patrick de meest vaste speler bleek te zijn en daarmee via een 3-1 zege de titel greep.

Bij de Jeugd 2 een viertal SHOT-ters in de kwartfinale. Jip Weijers en Luuk Houtgast wisten zich te plaatsen voor de halve finales, Jesse Uiterwijk en Rex Hubbeling redden het niet. In de halve finale het gebruikelijk onderonsje tussen Luuk en Jip. Deze keer bleek Luuk over de sterkste zenuwen te beschikken. In de andere halve finale was Patrick Ceelie nipt te sterk voor Bryan Gloudemans. De finale werd een prooi voor Patrick. Net als bij de Jeugd werd de finale beslist door een foute service…

Bij de Jeugd 3 moest Nigel Arrias het opnemen tegen een grote hoeveelheid SHOT-ters. In de kwartfinale was dat Ronnie Pietersen (3-0), in de halve finale werd Koen Houtgast het slachtoffer van de dadendrang van Nigel (ook 3-0). In de finale zag Nigel wederom een SHOT-ter tegenover zich. Dit was Boris Brands, hij had in de halve finale afgerekend met Rik Hooft. In de finale was Nigel duidelijk een klasse te sterk. met 3-0 veroverde hij de titel bij de Jeugd 3.

In de Jeugd 4 dan toch eindelijk een titel voor SHOT-ter. Arthur Peters was in deze klasse de sterkste. Na krappe overwinningen op Rosaline Lenting in de halve finale, wist hij ook de finale zijn zenuwen het beste in bedwang te houden. Joris Maassen ging met 3-1 ten onder.